Albergínies en tempura i mel

Albergínies en tempura i mel, una recepta deliciosa que mescla salat i dolç

Avui cuinarem albergínies en tempura i mel de Mel Muria, un àpat que de ben segur agradarà a tothom. Està boníssim, i és súper senzill i saludable! I no només per les albergínies, que contenen vitamines, minerals, fibra, antioxidants… sinó per la mel!

La mel està considerada l’endolcidor més antic de la humanitat. En algunes cultures, fins i tot, ha estat l’únic. Així ho corroboren les troballes a la Cova de l’Aranya a València, datades entre 7.000 i 8.000 anys d’antiguitat! Es pot apreciar la recol·lecció de la mel d’un rusc envoltat d’abelles. Quin descobriment!

Fins a dia d’avui segueix estan present en infinites receptes com la d’avui o simplement es consumeix sola per les seves propietats. Bactericida, antioxidant, conté proteïnes, afavoreix la digestió… i a sobre està deliciosa, com podeu comprobar a continuació!

 

Ingredients per a la recepta d’albergínies en tempura i mel

  • 1 albergínia negra
  • Mel de Mel Muria
  • 2 cullerades de farina de tempura
  • Aigua freda
  • Oli per fregir
  • Sal

 

Elaboració de la recepta d’albergínies en tempura i mel

  1. Rentarem l’albergínia, l’assecarem bé i farem rodanxes no molt gruixudes. Les salarem i les deixarem escórrer en un colador o similar.
  2. Mentre prepararem la tempura. En un bol hi posarem la farina, una mica de sal i anirem afegint aigua freda, molt important que sigui freda, fins que aconseguim una textura ni líquida ni molt densa.
  3. Posarem oli en una paella perquè es vagi escalfant.
  4. Passarem cada rodanxa per la tempura i anirem fregint-les. Quan vegem que queden ben cruixents, les traurem de la paella i les disposarem sobre una plàtera amb paper; així deixaran l’excés d’oli.
  5. Finalment deixarem que un fil de mel les vagi cobrint i ja les tindrem llestes per menjar.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Vermouth de Mussons Vins, un vermut produït amb vins blancs provinents majoritàriament, de les vinyes experimentals de Can Gambús situades al Parc Agrari de Sabadell i aromatitzat amb plantes aromàtiques naturals, moltes d’elles comunes dels boscos del Vallès. De gran potència aromàtica, ric però a la vegada subtil. Ideal per aperitius.

Vermouth Mussons Vins

Font: Cuina entre Vinyes