Avui cuinarem albergínies en tempura i mel de Mel de Delicat Gourmet, un àpat que de ben segur agradarà a tothom. Està boníssim, i és súper senzill i saludable! I no només per les albergínies, que contenen vitamines, minerals, fibra, antioxidants… sinó per la mel!
Albergínies en tempura i mel, una recepta deliciosa que mescla salat i dolç
La mel està considerada l’endolcidor més antic de la humanitat. En algunes cultures, fins i tot, ha estat l’únic. Així ho corroboren les troballes a la Cova de l’Aranya a València, datades entre 7.000 i 8.000 anys d’antiguitat! Es pot apreciar la recol·lecció de la mel d’un rusc envoltat d’abelles. Quin descobriment!
Fins a dia d’avui segueix estan present en infinites receptes com la d’avui o simplement es consumeix sola per les seves propietats. Bactericida, antioxidant, conté proteïnes, afavoreix la digestió… i a sobre està deliciosa, com podeu comprobar a continuació!
Ingredients per a la recepta d’albergínies en tempura i mel
- 1 albergínia negra de La mongeta boja
- Mel d’Alemany 1879
- 2 cullerades de farina de tempura
- Aigua freda
- Oli per fregir
- Sal
Elaboració de la recepta d’albergínies en tempura i mel
- Rentarem l’albergínia, l’assecarem bé i farem rodanxes no molt gruixudes. Les salarem i les deixarem escórrer en un colador o similar.
- Mentre prepararem la tempura. En un bol hi posarem la farina, una mica de sal i anirem afegint aigua freda, molt important que sigui freda, fins que aconseguim una textura ni líquida ni molt densa.
- Posarem oli en una paella perquè es vagi escalfant.
- Passarem cada rodanxa per la tempura i anirem fregint-les. Quan vegem que queden ben cruixents, les traurem de la paella i les disposarem sobre una plàtera amb paper; així deixaran l’excés d’oli.
- Finalment deixarem que un fil de mel les vagi cobrint i ja les tindrem llestes per menjar.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Vermut Espinaler de Delicat Gourmet, resultat d’una recepta única basada en vi blanc d’alta qualitat. La delicada i elegant maceració amb herbes aromàtiques li dona un sabor únic.
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!
Recepta extreta d’aquí