La macedònia o còctel de fruites, no és més que una mescla de diferents fruites tallades en trossets i amanida amb sucre, licor o suc.
Els tipus i les quantitats de fruites utilitzades depèn molt del gust de cadascun, podent-se admetre qualsevol varietat, això sí, tenint en compte que si volem que la macedònia es conservi almenys dos o tres dies, les fruites no han d’estar massa madures. També, cal anar amb cura amb les fruites com les maduixes o el plàtan, les quals s’aconsellen consumir el mateix dia.
Aquesta és la proposta
– 1 llimona (per al suc)
– 2 taronges (per al suc). Pot incloure’s una tercera si volem afegir-la també en trossos.
– 5 o 6 maduixes
– 1 kiwi
– 1 plàtan
– 1 poma
– 2 rodanxes de pinya
– 1 préssec
– 2 cullerades de sucre
Una preparació ben senzilla
Tan sols has de rentar, pelar, si ho desitges i trossejar en daus petits tota la fruita.
En un bol, afegeix el suc d’una llimona, que exercirà com a antioxidant perquè la fruita ens aguanti més temps.
A continuació ves abocant una a una les fruites, alhora que remou suaument perquè vagi absorbint la llimona.
Quan tinguis tota la fruita, afegeix un parell de cullerades soperes de sucre i remou.
I, finalment, tira el suc de les taronges.
Quan estigui tot ben barrejat, tapa el bol amb un film transparent i deixa-ho a la nevera durant unes 2 hores.
Una vegada transcorregut el temps, serveix en bols petits.
També se li pot afegir un doll d’alcohol o edulcorar amb una mica de mel o algun xarop.