Molles amb bolets, ous i tòfona negra

Molles amb bolets, ous i tòfona negra

Un plat senzill amb ingredients gourmet

Avui fem molles amb bolets, ous i tòfona negra d’Urdet! Un plat senzill amb ingredients gourmet que maridarem amb un vi Sauvignon Blanc de Bodega Miquel Jané! Bon profit!

 

Ingredients per a la recepta (4 comensals)

  • 350-400 grams de pa del dia anterior
  • 8 ous (millor si estan trufats)
  • 4 grans d’all
  • 300 grams de bolets congelats d’Urdet
  • Tòfona negra fresca d’Urdet
  • Oli d’oliva verge extra
  • Oli de tòfona (opcional) d’Urdet
  • Pebre negre acabat de moldre
  • Sal
  • Ruca per acompanyar

 

Elaboració de la recepta

  1. Una estona abans de fer les molles, talla el pa a pessics amb un ganivet i mulla’ls amb aigua perquè s’humitegi. Cobreix el pa amb un drap i reserva durant una o dues hores.
  2. Posa una paella a foc amb una mica d’oli d’oliva (també pots utilitzar oli de tòfona), recorda que el pa ho absorbeix, així que com més oli posis, més greix tindran les molles. Sofregeix primer els alls, als que hauràs donat un cop perquè s’obrin lleugerament, en l’oli perquè deixin anar el seu sabor, fes-ho a foc mitjà, després pots retirar-los o seguir cuinant amb ells les molles, com vulguis.
  3. Incorpora a continuació les molles de pa i ofega uns minuts. Afegeix a continuació els bolets congelades i puja el foc, salpebra a el gust i cuina fins que deixin anar l’aigua i s’evapori, llavors torna a posar foc mitjà i cuina les molles durant mitja hora aproximadament, fins que estiguin seques (però no en excés) i daurades.
  4. Posa en un bol la ruca i adorna-la amb oli de tòfona i sal. Fes els ous en una paella amb oli, igual pots fer-los fregits com a la planxa, en aquest últim cas recorda tapar la paella perquè es condensi el sabor i faci el rovell. D’aquesta manera també s’alleugereix el valor calòric del plat.
  5. Disposa com a base del plat les molles amb bolets , sobre elles posa un ou o dos, els que vulguis servir per comensal, serveix unes resquills de tòfona negra sobre els ous i acompanya amb la ruca amanida. Bon profit!

 

Maridatge

Podem acompanyar amb un Sauvignon Blanc de Bodega Miquel Jané, un vi blanc, molt glicèric en copa, pàl·lid i brillant. En nas destaquen els aromes tropicals de pinya i meló, amb un rere fons cítric i un toc de litxi. En boca manté els aromes que trobem en nas, els punts tropicals, amb una graduació alcohòlica als voltants dels 13% vol, queda maquillat en boca, per la comunió excel·lent entre greixositat i acidesa.

Sauvignon Blanc de Bodega Miquel Jané

Sauvignon Blanc de Bodega Miquel Jané

Font: Gatronomía y cía