Refrescar-se molt dolçament

 

Ingredients per a la recepta

Per al gelat

  • 250 ml. de llet
  • 250 ml. de nata líquida per muntar
  • 4 rovells
  • 125 gr. de sucre

 

Per la resta

  • 80 g Amaretto (licor d’ametlles)
  • 40g orellanes d’albercoc
  • 20g ametlles torrades
  • 20 g avellanes torrades
  • 20g pinyons cruz
  • 4 unitats de carquinyolis (40 g) d’Especialitats Cobo
  • 40 g panses

 

Elaboració de la recepta

Per al gelat

  1. Posem en un cassó 100 gr. de sucre amb unes 6 cullerades d’aigua i ho deixem coure a foc moderat fins que es formi un caramel daurat.
  2. Fora del foc, afegim altres 4 cullerades d’aigua freda al caramel sense deixar de remenar.
  3. Portem la llet a punt d’ebullició i l’aboquem sobre el caramel temperat, remenant contínuament per barrejar bé. Portem aquesta barreja al foc i deixem que arribi a punt d’ebullició perquè es dissolgui la llet al caramel.
  4. Muntem els rovells amb el sucre restant, hi afegim la nata, barregem i anem afegint poc a poc en forma de fil el caramel en calent batent amb les varetes.
  5. Quan tinguem una crema homogènia, la posem a foc lent sense deixar de batre fins que obtinguem una crema espessa. La deixem refredar fora del foc.
  6. Congelem aquesta crema, i anirem remenant cada 45 minuts per obtenir un gelat cremós.

 

Per la resta

  1. Tallar la taronja per la meitat i esprémer. Reservar el suc.
  2. Posar en remull les panses amb el licor durant 30 minuts.
  3. Posteriorment barrejar el suc de taronja.
  4. Trossejar bé la fruita seca excepte els pinyons i barrejar.
  5. Posar un rajolí de licor a la cubeta del gelat.
  6. Fer una bola i arrebossar amb part de la fruita seca.
  7. Posar en una copa les panses amb el licor, afegir la resta de fruits secs i disposar el gelat arrebossat.
  8. Acompanyar amb un carquinyoli.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un vi dolç natural Bruna Blanc del Celler La Botera, un vi color violeta-robí intens i brillant. En nas, ressalta l’aroma de compota de mores, tocs de pruna assecada i figues. També surten aromes especials com el clau i notes balsàmiques. En boca, el tacte és vellutat i molt voluminós, amb un sorprenent equilibri entre acidesa i dolçor.

Recepta extreta de: https://menorquina.com/helado-de-caramelo-al-licor i https://www.recetin.com/helado-de-caramelo.html