Refrescar-se molt dolçament
Ingredients per a la recepta
Per al gelat
- 250 ml. de llet
- 250 ml. de nata líquida per muntar
- 4 rovells
- 125 gr. de sucre
Per la resta
- 80 g Licor de Licors Portet
- 40g orellanes d’albercoc
- 20g ametlles torrades
- 20 g avellanes torrades
- 20g pinyons cruz
- 4 unitats de carquinyolis (40 g) d’Especialitats Cobo
- 40 g panses
Elaboració de la recepta
Per al gelat
- Posem en un cassó 100 gr. de sucre amb unes 6 cullerades d’aigua i ho deixem coure a foc moderat fins que es formi un caramel daurat.
- Fora del foc, afegim altres 4 cullerades d’aigua freda al caramel sense deixar de remenar.
- Portem la llet a punt d’ebullició i l’aboquem sobre el caramel temperat, remenant contínuament per barrejar bé. Portem aquesta barreja al foc i deixem que arribi a punt d’ebullició perquè es dissolgui la llet al caramel.
- Muntem els rovells amb el sucre restant, hi afegim la nata, barregem i anem afegint poc a poc en forma de fil el caramel en calent batent amb les varetes.
- Quan tinguem una crema homogènia, la posem a foc lent sense deixar de batre fins que obtinguem una crema espessa. La deixem refredar fora del foc.
- Congelem aquesta crema, i anirem remenant cada 45 minuts per obtenir un gelat cremós.
Per la resta
- Tallar la taronja per la meitat i esprémer. Reservar el suc.
- Posar en remull les panses amb el licor durant 30 minuts.
- Posteriorment barrejar el suc de taronja.
- Trossejar bé la fruita seca excepte els pinyons i barrejar.
- Posar un rajolí de licor a la cubeta del gelat.
- Fer una bola i arrebossar amb part de la fruita seca.
- Posar en una copa les panses amb el licor, afegir la resta de fruits secs i disposar el gelat arrebossat.
- Acompanyar amb un carquinyoli.
Maridatge
Podeu acompanyar amb un vi dolç natural Bruna Blanc del Celler La Botera, un vi color violeta-robí intens i brillant. En nas, ressalta l’aroma de compota de mores, tocs de pruna assecada i figues. També surten aromes especials com el clau i notes balsàmiques. En boca, el tacte és vellutat i molt voluminós, amb un sorprenent equilibri entre acidesa i dolçor. Recepta extreta de: https://menorquina.com/helado-de-caramelo-al-licor i https://www.recetin.com/helado-de-caramelo.html
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!