recepta-menjablanc-reus

Postres típiques d´aquesta zona privilegiada

Ja les podeu comprar a Menjablanc de Reus, llestes amb 5 minuts!

 

Ingredients per a la recepta

  • 200 gr d’ametlles mòltes (les venen en qualsevol gran superfície)
  • 200 gr de sucre
  • 1 branca de canyella
  • 1 llimona
  • Sal
  • 1 litre d’aigua
  • 3 fulles de gelatina o 100 gr de maicena

 

Elaboració de la recepta

  1. El primer serà posar a bullir l’aigua amb la pell de la llimona, la branca de canyella i el sucre. Quan comenci a bombollejar amb força el mantenim durant 5 minuts. Passat aquest temps passem l’aigua per un colador per descartar restes de la llimona o de la canyella.
  2. En un recipient aboquem el líquid i ho barregem amb les ametlles mòltes. Remenem i deixem refredar. Quan estigui fred ho posem al frigorífic durant tota la nit, si és més temps no hi ha problema. El que busquem és aconseguir una llet d’ametlles amb molt sabor.
  3. Passat aquest temps, unes 12 hores, colem la barreja. L’ideal és fer-ho en un colador de tela, però si no tens fa servir un que sigui ben fi. Només ens interessa el líquid, la pasta d’ametlla no. Posem el líquid resultant a escalfar en un cassó a foc mitjà.
  4. Hidratem les làmines de gelatina. Jo en general ho faig per separat. Hi ha qui les col·loca una sobre l’altra i així crec que no s’hidraten correctament. Un cop hidratades les posem al cassó perquè es dissolguin amb la llet d’ametlles. Cal remenar bé perquè es barregi i no s’enganxi.
  5. Un cop ben dissolta la gelatina aboquem el líquid en bols individuals. Podeu fer servir els mítics fireta de fang que tots tenim a casa o fer servir copes de gelat. Els deixem refredar a la nevera tapats amb paper transparent.

 

PRESENTACIÓ

A cada un dels bols individuals escampar canyella en pols i decores amb una branqueta de canyella i una pell de llimona. També pots posar alguna ametlla pelada crua en el mateix lloc on posis la branqueta de canyella. Que quedi bonic, que aquestes postres s’ho mereixen.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquesta recepta amb un Moscatell del Montseny de Fruit-i-med.

moscatell-montseny-fruit-i-med

Recepta extreta de: https://elplatotipico.blogspot.com/2013/08/menjar-blanc-postre-tipico-de-reus.html