Mantegades amb oli d'oliva verge extra

Mantegades amb oli d’oliva verge extra

Dolços casolans per aquest Nadal

Si voleu fer vosaltres mateixos les postres de Nadal, aquí teniu la recepta d’unes fabuloses mantegades amb oli d’oliva verge extra Iberolei de Montebre! Genial per cuinar amb els més petits de la casa! I les podeu gaudir després amb un vi Bruna Negre del Celler La Botera. Salut!

 

Ingredients per a la recepta

  • 500 gr de farina
  • 250 ml d’oli d’oliva verge extra Iberolei de Montebre
  • 250 gr de sucre glacé
  • 1 cullerada de canyella mòlta
  • 75 gr d’ametlles torrades i partides
  • Ajonjolí per empolvorar
  • 1 llimona

 

Elaboració de la recepta

  1. El primer pas i més important és assecar la farina al forn a 125ºC durant una hora, aquest pas és fonamental perquè les nostres mantegades tinguin la mateixa textura que les mantegades tradicionals.
  2. Ratllem la pell d’una llimona, en un bol barregem la farina seca, el sucre glacé, les ametlles, la ratlladura de llimona, la canyella i l’oli d’oliva verge extra. Remenem fins a integrar tots els elements. La massa ens ha de quedar bastant seca.
  3. Acabem d’amassar amb les mans i estenem deixant-la amb 2 cm de gruix; empolvorem amb sèsam i tallem amb un got petit o un tallapastes. Posem al forn 25 minuts a 200 º i ja ho tenim llest.

 

Maridatge

Podem acompanyar amb un vi Bruna Negre del Celler La Botera, un vi de color violeta-robí intens i brillant. En nas, ressalta l’aroma de compota de mores, tocs de pruna assecada i figues. També surten aromes especials com el clau i notes balsàmiques. En boca, el tacte és vellutat i molt voluminós, amb un sorprenent equilibri entre acidesa i dolçor.

Recepta extreta de: http://www.ybarraentucocina.com/recetas/mantecados-con-aceite-de-oliva-virgen-extra-ybarra/