Una recepta original amb un toc agredolç boníssim

 

Ingredients per a la recepta (6-8 persones )

 • 1 canya de llom de porc (1kg aprox.) de Can Turret
 • 2kg de taronges per fer suc
 • 1 gotet petit de conyac
 • Oli d’oliva
 • Pebre negre
 • Sal

 

Elaboració de la recepta

 1. Inicialment hem de preparar el suc de taronja natural exprimint els dos quilos de taronges. Reservar.
 2. Salem i empebrem el llom al gust i el possem en una cassolà amb una mica d’oli per fer-lo una mica per fora. Li donem un parell de voltes perque es faci per tot arreu.
 3. És el moment de preparar un gotet petit de conyac per flambejar la carn. Afegim el conyac a la cassola i procedim a flambejar amb molt de compte de no cremar-nos les celles…
 4. Una vegada flambejat, afegim poc a poc tot el suc de taronja. Es important que el suc cobreixi el llom fins a la meitat.
 5. Deixem fer el llom amb el suc de taronja poc a poc a foc mig, donant la volta a la peça de carn i banyant la carn de suc amb un cullarot de tant en tant. Si voleu podeu fer petites incisions a la carn amb un ganivet perque el suc penetri dins la carn més facilment.
 6. Passats uns 30 minuts, la carn haurà reduït de tamany i el suc també.
 7. Ara és el moment de treure la carn de la cassolà i tallar-la a trossets amb un bon ganivet. Aquests trossos es tornaran a incorporar a la cassola.
 8. Per continuar, afegim tota la carn i pugem el foc una mica. A partir d’ara hem d’anar en compte i controlar el procés perque la carn es faci bé i no es cremi.
 9. La caramelització es produeix ràpidament, en uns 15 minuts tenim el suc molt reduït i podrem veure que s’enfosqueix de color, agafant un agradable color de caramel.
 10. Podem afegir una mica d’aigua si es queda sec durant la cocció final, pero si hem afegit el suc de taronja adequat per la quantitat de carn, no serà necessari. Finalment obtenim un llom gens sec, molt gustós i molt original, amb una salseta agredolça molt bona.
 11. Es recomana acompanyar-lo amb un bon puré de patates.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un cava Montaner de Cava Jaume Giró i Giró, un cava amb un bon despreniment de finíssimes bombolles, groc amb notes verdoses. En la gamma dels Grans Reserves, és l’equilibri perfecte entre la autòlisi dels llevats, amb les seves notes d’avellana i torrat, amb la fruitositat de la fruita madura. En boca és molt sec i fresc però amb les notes de criança del Gran Reserva, amb molta amplitud, molt ben equilibrat. Les sensacions finals perduren en el temps.

Recepta extreta de: http://lacuinadesempre.blogspot.com/2011/01/llom-la-taronja.html