recepta-gourmet-salmo-marinat-soja-oli-oliva

Marinar de manera gourmet

 

Ingredients per a la recepta

  • 250 gr. llom de salmó
  • 200 gr. oli d’oliva verge extra Clos de La Torre
  • 200 gr. salsa de soja
  • 1 cda. sèsam
  • Ratlladura de taronja

 

Elaboració de la recepta

  1. Per preparar un bon salmó marinat, hem de triar un tros del llom. Demanarem al nostre peixater que ens seleccioni una peça adequada, res de rodanxes ni de zones de la cua. Ja a casa ens ocuparem de retirar-li la pell amb un ganivet. Tot i que es tracta d’un pas més senzill del que sembla, sempre podem demanar ajuda als professionals, segur que el nostre peixater ho farà encantat i en un segon.
  2. Un cop net de la seva pell, procedim a retirar-li les espines que pugui tenir. Ens resultarà molt senzill utilitzant unes pinces. Es tracta d’espines grans que detectarem molt fàcilment i que es poden treure amb facilitat. Per evitar problemes amb l’anisakis dels peixos crus, us recomano congelar el salmó, ja net, durant 48 hores. En el moment en que tinguem previst preparar el salmó, hem de tenir la precaució de deixar que es descongeli amb antelació.
  3. Per marinar el salmó hem de buscar un recipient que s’adapti, el màxim possible, a les mesures de la nostra peça de peix. A l’haver de quedar el salmó totalment cobert, com més gran sigui el recipient, més marinat haurem de fer servir perquè quedi submergit. Col·loquem el salmó en el recipient i el cobrim amb la salsa de soja i l’oli d’oliva verge extra.
  4. Afegim el sèsam i finalment la ratlladura de taronja.
  5. Guardem el salmó a la nevera durant no menys de 6 hores. Jo sacostumo a deixar-lo d’un dia per l’altre. En aquest temps el peix es cuinarà a la salsa.
  6. Un cop el peix estigui llest, el retirem del marinat i, amb un paper de cuina el netegem i assequem bé. Reservem la salsa per utilitzar-la com a part de la presentació del salmó o com amaniment per a una amanida, us asseguro que està de luxe.
  7. Amb el peix ja net procedirem a tallar-ho en rodanxes, el més fines possible, i servir al nostre gust. En una torrada amb formatge crema i tàperes, en amanida o regat amb part del seu propi marinat, aquest salmó està deliciós!

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Vinya del Metge de Cellers d’en Guilla, un vi rosat de garnatxa roja (85%) i garnatxa negra (15%). Amb un color rosa clar i una nova línia de treball en quan al disseny de l’etiqueta, és molt elegant a nivell visual. En nas es presenta fresc i en boca equilibrat i afable.

vinya-del-metge-cellers-guilla

Recepta extreta de: http://galletasparamatilde.com/2016/12/09/salmon-marinado-en-aceite-de-oliva-y-soja/