torrija-de-brioix-en-sopa-de-torro-amb-gelat-de-canyella

 

Unes postres de 5 estrelles

 

Ingredients per a la sopa de torró

  • 500ml de nata de muntar
  • Una tauleta de torró tou granulat d’Alemany 1879

 

Elaboració de la sopa de torró

  1. Coure la nata o la llet uns minuts.
  2. Fora del foc afegir el torró o la crema i triturar.
  3. Deixar refredar i guardar a la nevera. Millor d’un dia per l’altre. Guanya molt de cos a la nevera.

 

Ingredients per al gelat de canyella

  • 8 rovells
  • 1/2 litre de llet
  • 1/2 litre de nata de muntar
  • 1 branca de canyella
  • 200 g de sucre
  • Canyella en pols

 

Elaboració del gelat de canyella

  1. Posar a coure la llet i la nata amb la branca de canyella.
  2. En un altre bol, gran, batre els rovells amb el sucre.
  3. Quan la llet hagi agafat el gust de la canyella després de coure una estona deixar-la escalfar una mica. Treure la branca de canyella i bolcar sobre els rovells batuts sense deixar de remenar.
  4. Tornar a posar el conjunt al foc i coure sense deixar que bulli fins que espesseixi una mica.
  5. Posar en un bol i deixar que es refredi. Quan estigui fred posar el bol a la nevera unes hores (almenys 4 o 5). Afegir la canyella en pols i remenar. Posar la barreja a la gelatera seguint les instruccions de la màquina i quan estigui fet el gelat deixar reservat al congelador.

 

Ingredients per a la torrija

  • Brioix (es pot comprar ja fet o elaborar el dia abans)
  • Sucre morè
  • Una mica de llet per amarar el brioix
  • Mantega
  • Una paella

 

Elaboració de la torrija i muntatge

  1. Un cop tenim el brioix és tan senzill com tallar a daus allargats (o en la presentació que més ens agradi), amarar amb llet durant una estona -una mitja hora però depèn de la mida dels trossos i arrebossar en sucre bru.
  2. Posar en una paella una mica de mantega i daurar els trossos de brioix arrebossats a foc lent. El sucre bru es caramel·litza a escalfar de seguida i queda una crosta cruixent. Reservar en un plat (sense paper, que s’enganxa molt) i llest.
  3. Servir en un plat fons: una quantitat de sopa de torró que cobreixi el fons del plat, un parell de trossos de torrada de Santa Teresa de brioix i damunt una bola de gelat. Es pot prendre el brioix tebi però no cal.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquestes postres amb un cava Brut Nature de Mussons Vins, un producte fàcil, de paladar fresc, sec, sedós i equilibrat amb una evolució àcida però elegant i persistent.

mussons_vins_cava_brut_nature

Recepta extreta de: http://sinsalirdemicocina.blogspot.com.es/2012/12/torrija-de-brioche-en-sopa-de-turron.html