recepta-gourmet-burrito-farina-cigrons

Una recepta ben sana i divertida

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

(pel burrito)

  • 200 g de farina de cigrons d’Hort del Silenci
  • 50 ml d’aigua
  • 1 clara d’ou
  • Oli d’oliva
  • Sal

 

(pel farciment)

  • 1 pit de pollastre
  • 1 ceba
  • 1 pebrot verd
  • 1 pebrot vermell
  • Oli d’oliva
  • Sal

 

Elabpració de la recepta

  1. Prepararem primer el farciment. Per fer-ho, col·locarem a una paella amb una mica d’oli la ceba i els pebrots tallats a làmines. Quan estiguin daurats, incorporem el pollastre tallat en daus, salem al gust i acabem de coure bé tots els ingredients. Reservarem aquest farciment a la paella.
  2. A continuació començarem a fer la massa per embolicar els burritos. Per fer-ho, barrejarem la farina de cigrons amb una mica d’aigua i hi afegirem una mica de sal i un rajolí d’oli. Ens ha de quedar una massa mig líquida, molt semblant a la d’un crep. Si volem que la massa quedi més esponjosa, hi podem afegir una clara d’ou. Barregem bé tots els ingredients perquè ens quedi una massa fina i a continuació repartirem una mica d’aquesta massa en una paella amb una mica d’oli ben calent. Repartirem bé la massa sobre la superfície de la paella abans que aquesta es cogui per donar la forma rodona. Aixequem una mica la torta i, si ja està feta per un costat, li donarem la volta. Quan estigui feta per tots dos costats, ja podem retirar la torta i procedir a ficar a dins el farciment de pollastre i verdures que havíem reservat. Enrotllem i a menjar!!!
  3. Si volem podem acompanyar els burritos amb una mica de guacamole (alvocat ben aixafat amb una mica d’oli, sal i trossets molt petits de ceba tendra i tomàquet). Mmmm!!! Per llepar-se’n els dits!!!

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un L’Om 2014 de la Cooperativa Agrícola Serra d’Almos, un vi de color púrpura, d’intensitat aromàtica alta, de pas llarg en boca molt equilibrat.

om-serra-almos-vi

Recepta extreta de: http://www.canbesora.com/burrito-amb-farina-de-cigrons/