recepta-gourmet-conill-rostit-amb-carxofes-i-bolets

 

Tradicional i molt melós

Recepta que també podeu comprar ja elaborada per La Cuina de l’Isaac, només cal escalfar i menjar!

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • un conill
  • tres carxofes
  • vuit xampinyons mitjans
  • una ceba, un tomàquet madur
  • dos grans d’all
  • una llesca de pa
  • un grapat de nous
  • julivert
  • una copa de vi ranci
  • brou de carn o de verdures
  • una branca de farigola
  • una fulla de llorer
  • un bitxo
  • farina
  • oli
  • pebre
  • sal

 

Elaboració de la recepta

  1. Pelem i tallem les carxofes en quatre o sis talls i les escaldem durant tres minuts en aigua amb sal. Les deixem escórrer bé. Després les enfarinem i fregim amb abundant oli calent.
  2. Salpebrem i enfarinem el conill. En una cassola amb oli calent el fregim superficialment, volta i volta i el reservem. En el mateix oli fregim els alls i la llesca de pa; també els reservem per a la picada.
  3. A la mateixa cassola, a foc mitjà, sofregim la ceba trinxada, tot remenant sovint durant mig quart. Aleshores hi incorporem les carxofes, el tomàquet ratllat, el bitxo, el llorer i la farigola. Ho deixem coure tot plegat mig quart més.
  4. Mentre preparem la picada amb els alls i el pa fregits, les nous, el fetge del conill i julivert. Una vegada feta la deixatem amb el vi ranci.
  5. En una paella amb unes gotes d’oli saltem ràpidament els xampinyons tallats a quarts.
  6. Incorporem a la cassola el conill, la picada i els xampinyons i gairebé ho cobrim amb el brou. Rectifiquem de sal. Ho deixem a foc suau que vagi fent durant mitja hora llarga.
  7. Aquest plat convé deixar-lo reposar com a mínim una hora i no li va gens malament haver-lo preparat el dia abans.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Mas Garcia Muret 2013 del Celler Mas Garcia Muret, un vi de olor cirera picota amb interior granat. Els seus aromes a fruites madures vermelles i negres de bosc, son intensos i persistents. En boca és saborós, fruitós i expressiu, deixant un sabor final a gerds i mores negres.

mas-garcia-muret

Recepta extreta de: http://elsfogonsdelpare.blogspot.com.es/2011/03/conill-amb-carxofes-i-xampinyons-la.html