Benvolguts/des gourmets, avui us portem conill amb carxofes i bolets.
Conill amb carxofes i bolets, tradicional i molt melós
Ingredients per a la recepta (4 persones)
- un conill
- tres carxofes
- vuit xampinyons mitjans
- una ceba, un tomàquet madur
- dos grans d’all
- una llesca de pa
- un grapat de nous Obra Tutelar Agrària
- julivert
- una copa de vi ranci
- brou de carn o de verdures Can Garriga
- una branca de farigola
- una fulla de llorer
- un bitxo
- farina
- oli
- pebre
- sal
Elaboració del conill amb carxofes i bolets
- Pelem i tallem les carxofes en quatre o sis talls i les escaldem durant tres minuts en aigua amb sal. Les deixem escórrer bé. Després les enfarinem i fregim amb abundant oli calent.
- Salpebrem i enfarinem el conill. En una cassola amb oli calent el fregim superficialment, volta i volta i el reservem. En el mateix oli fregim els alls i la llesca de pa; també els reservem per a la picada.
- A la mateixa cassola, a foc mitjà, sofregim la ceba trinxada, tot remenant sovint durant mig quart. Aleshores hi incorporem les carxofes, el tomàquet ratllat, el bitxo, el llorer i la farigola. Ho deixem coure tot plegat mig quart més.
- Mentre preparem la picada amb els alls i el pa fregits, les nous, el fetge del conill i julivert. Una vegada feta la deixatem amb el vi ranci.
- En una paella amb unes gotes d’oli saltem ràpidament els xampinyons tallats a quarts.
- Incorporem a la cassola el conill, la picada i els xampinyons i gairebé ho cobrim amb el brou. Rectifiquem de sal. Ho deixem a foc suau que vagi fent durant mitja hora llarga.
- Aquest plat convé deixar-lo reposar com a mínim una hora i no li va gens malament haver-lo preparat el dia abans.
Maridatge pel conill amb carxofes i bolets
Podeu acompanyar aquest plat amb un Cristall Negre de BODEGUES VISENDRA.
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!