Una recepta molt potent!
Recepta que també podeu trobar ja elaborada per Cal Vivet.
Ingredients per la recepta
- Un garrí de 5/6 kg de Cal Vivet
- Patates
- Mantega de porc
- Mitja llimona
- Sal, pebre
- All
- Oli d’oliva
- 2 copes de brandi
Elaboració de la recepta
- Primerament, hem de posar el garrí a macerar la nit anterior. Per fer-ho hem de submergir el garrí en una safata gran on hi hagi aigua, sal abundant, pebre, oli d’oliva, suc de llimona i una de les copes de brandi.
- Passa’t unes 12 hores, precalentem el forn a 180º. Traiem el garrí del líquid de maceració (aquest el reservem)i el posem en un altra safata (o utilitzant la mateixa). Introduïm la safata al forn amb la pell de l’animal cap amunt.
- Reguem tot el garrí amb llimona i pebre i posem per sobre mantega de porc. Llavors ja ho comencem a enfornar durant dues hores i anem sovint regant la carn amb el líquid de maceració anterior. Això sí, quan ja hagi passat una hora de forn, no ho reguem més perquè la capa superficial de pell quedi cruixient.
- Mentre es va fent la carn al forn, fregim les patates tallades de la manera que vulguem i els alls.
- Finalment, quan ja veiem que la carn de garrí està fet, la traiem del forn i afegim les patates i l’all. Ho emplatem i llestos!
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Mudèfer de Vins La Botera, un vi mostra una superfície brillant i nítida d’un color vermell robí i aroma intens.
Imatge de la recepta extreta de: http://www.canpautorrents.es/wp-content/uploads/2013/10/plat-men%C3%BA-festes-2016.jpg