recepta-gourmet-rotllets-pasta-full-xistorra-salsitxa

Uns rotllets tan bons que volaran

 

Ingredients per a la recepta (unes 20 unitats)

  • 1/2 làmina de pasta de full fresc
  • 10 salsitxes petites d’aperitiu de Leo Boeck
  • una miqueta de Ketchup de Leo Boeck
  • 1/2 xistorra de Leo Boeck
  • 1/2 ou batut amb un rajolí de llet per donar-los brillantor

 

Elaboració de la recepta

Estenem el full de pasta de full i la tallem per la meitat. Farem servir només una meitat i reservem l’altra (després podrem usar-la per fer altres aperitius diferents o també podríem fer alguna cosa dolça)

 

per als rotllets de salsitxes

  1. Col·loquem una salsitxa en un extrem de la pasta fullada (això ens servirà per saber que mida haurem de tallar la tira de pasta de full a l’ample. Les meves aprox de 4 cm, com podeu veure a la foto. Vaig utilitzar un regle gran per mesurar, d’aquesta manera ens sortiran totes les tires de la mateixa mida.
  2. Col·loquem la salsitxa a la punta de la tira i aboquem un polsim de Ketchup sobre o sota d’ella, com més us agradi.
  3. Després la enrotllem sobrepassant una mica un extrem per sobre de l’altre, perquè ens quedi ben tancat, tallem amb el ganivet i pressionem una mica amb els dits perquè s’ajuntin bé les dues unions.
  4. Cobrim una safata de forn amb paper d’enfornar, les anirem col·locant sobre deixant una petita separació entre elles.
  5. Encenem el forn perquè es vagi escalfant a 190 º amb aire, sense a 200 º.

 

per als rotllets de xistorra:

  1. Procedirem a fer el mateix que hem fet anteriorment amb les salsitxes, solament que aquests no porten Ketchup. Abans d’enrotllar-la passarem un pinzell amb una mica d’aigua per la pasta de full perquè després al embolicar ens quedin ben enganxades les unions.
  2. Una vegada que ja estiguin totes enrotllades i col·locades a la safata les envernissem amb un pinzell i l’ou batut amb llet.
  3. Introduïm la safata al forn durant uns 12-15min fins que els vegem daurats.
  4. els retirem del forn. I servim.
  5. i ja estan a punt per gaudir calentets, encara que freds tampoc estan gens malament!

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un Parrell Negre del Celler Aibar, un vi color vermell cirera, capa mitjà, menisc malva. En és net, fruita vermella i alguna espècie dolça. En boca llaminer, molta fruita, fresc,  amable i estructurat.

parrell-negre-vi-celler-aibar

Recepta extreta de: http://unapinceladaenlacocina.blogspot.com.es/2011/08/rollitos-de-hojaldre-con-chistorra-y.html