recepta-gourmet-risotto-al-curry

Mescla perfecta entre cuina mediterrània i oriental

 

Ingredients per a la recepta

Podeu trobar els ingredients a Vida Meva:

  • 100g de formatge parmesà
  • 150gr de ceba
  • 350g d’arròs
  • 900g de brou de carn (pollastre o vedella)
  • 1 pebrot vermell
  • 50g d’oli d’oliva
  • 1 pebrot verd
  • 2 culleradetes de curri
  • Mitja culleradeta de gingebre
  • Un toc de comí en pols
  • 50g de mantega
  • Sal

 

Elaboració de la recepta

  1. Posem el formatge tallat a daus a la gerra i ratllem 10 segons a velocitat 8. Reservem.
  2. Introduïm la ceba, el pebrot verd i vermell i donem diversos tocs de turbo i reservem.
  3. Escalfem l’oli d’oliva, 1 minut, 120º, velocitat 2.
  4. Sofregim la ceba i els pebrots durant 3 minuts, 120º, velocitat 3.
  5. Col·loquem la paleta mescladora i afegim l’arròs i les espècies, escalfem a 120º, velocitat 2 durant un minut perquè l’arròs es dauri.
  6. Incorporem la sal i el brou i programem 16 minuts, 100º, velocitat 2.
  7. Afegim el formatge parmesà ratllat que teníem reservat i la mantega i cuinem 2 minuts, 100º, velocitat 2.
  8. Deixem reposar un parell de minuts abans de servir.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Ancestral de Cellers d’en Guilla, un vi escumós elaborat 100% amb Garnatxa roja mitjançant el mètode ancestral. De color rosat pàl·lid i de bombolla visible i persistent amb escuma cremosa. Aromes afruitats i cítrics on es combinen el préssec i l’aranja acompanyats de flors blanques. En boca, es presenta voluminós, amb un marcat caràcter vinós, la bombolla fina i integrada, i una acidesa present però no protagonista. Al postgust, de durada molt llarga, es manté l’aranja com a record principal.

vi-escumos-ancestral-cellers-guilla

Recepta extreta de: https://www.mycookrecetas.com/risotto-al-curry/