Mescla perfecta entre cuina mediterrània i oriental
Ingredients per a la recepta
Podeu trobar els ingredients a Vida Meva:
- 100g de formatge parmesà
- 150gr de ceba
- 350g d’arròs
- 900g de brou de carn (pollastre o vedella)
- 1 pebrot vermell
- 50g d’oli d’oliva
- 1 pebrot verd
- 2 culleradetes de curri
- Mitja culleradeta de gingebre
- Un toc de comí en pols
- 50g de mantega
- Sal
Elaboració de la recepta
- Posem el formatge tallat a daus a la gerra i ratllem 10 segons a velocitat 8. Reservem.
- Introduïm la ceba, el pebrot verd i vermell i donem diversos tocs de turbo i reservem.
- Escalfem l’oli d’oliva, 1 minut, 120º, velocitat 2.
- Sofregim la ceba i els pebrots durant 3 minuts, 120º, velocitat 3.
- Col·loquem la paleta mescladora i afegim l’arròs i les espècies, escalfem a 120º, velocitat 2 durant un minut perquè l’arròs es dauri.
- Incorporem la sal i el brou i programem 16 minuts, 100º, velocitat 2.
- Afegim el formatge parmesà ratllat que teníem reservat i la mantega i cuinem 2 minuts, 100º, velocitat 2.
- Deixem reposar un parell de minuts abans de servir.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Ancestral de Cellers d’en Guilla, un vi escumós elaborat 100% amb Garnatxa roja mitjançant el mètode ancestral. De color rosat pàl·lid i de bombolla visible i persistent amb escuma cremosa. Aromes afruitats i cítrics on es combinen el préssec i l’aranja acompanyats de flors blanques. En boca, es presenta voluminós, amb un marcat caràcter vinós, la bombolla fina i integrada, i una acidesa present però no protagonista. Al postgust, de durada molt llarga, es manté l’aranja com a record principal.
Recepta extreta de: https://www.mycookrecetas.com/risotto-al-curry/