recepta-gourmet-pollastre-tikka-massala-arros

La recepta més aromàtica de la gastronomia hindú

Plat que podeu trobar ja elaborat per Cuinats Jotri.

 

Ingredients per a la recepta

Per al pollastre

  • 1 quilogram de cuixa de pollastre
  • 1 ceba
  • 4 grans d’all
  • 2 culleradetes de comí en pols
  • 2 peces de pebre de caiena
  • 2 culleradetes de pebre negre
  • 2 culleradetes de cúrcuma
  • 2 cullerades soperes de garam masala
  • 2 peces de clau d’olor
  • 1 culleradeta de gingebre ratllat
  • 1 culleradeta de coriandre picat
  • 1 culleradeta de mel
  • 150 grams de tomàquet fregit
  • 150 mil·lilitres de crema de llet o llet evaporada
  • 100 mil·lilitres de brou de pollastre
  • 3 cullerades soperes d’oli d’oliva

 

Per l´arròs amb panses i ametlles

  • 200 grams d’arròs llarg
  • 2 culleradetes de cúrcuma
  • 1 grapat de panses
  • 1 grapat d’ametlles
  • 1 pessic de sal
  • Llimones

 

Elaboració de la recepta

  1. Per començar a preparar la recepta de pollastre hindú amb arròs, el primer que fem és posar a marinar les cuixes amb el suc de dues llimones, el pebre negre, el comí i la caiena i dos grans d’all ben picats. Deixem la preparació a la nevera durant un mínim de dues hores, remenant de tant en tant perquè la carn absorbeixi bé els sabors.
  2. Passat el temps de marinat, escorrem el pollastre i el segellem a la paella amb una mica d’oli calent a foc alt. Quan fem referència a la tècnica de segellar, ens referim a cuinar la carn per fora, deixant-la sucosa i semicrua per dins.
  3. Reservem el pollastre i, a la mateixa paella, daurem els grans d’all restants, incorporem la ceba picada i, quan es torni transparent, afegim el gingebre, els claus d’olor, el tomàquet fregit, la cúrcuma, la crema de llet i la mel. Recorda que en lloc de crema de llet pots fer servir llet evaporada. Remenem per integrar els ingredients de la salsa.
  4. Quan la salsa del pollastre tikka masala estigui a punt, afegim la carn i deixem que es cuini a foc mitjà durant 10 minuts aproximadament, removent i vigilant per evitar que es cremi.
  5. Mentre es cuina el pollastre, aprofitem per preparar l’arròs amb panses i ametlles que l’acompanyarà. Així, coem l’arròs de gra llarg seguint les indicacions del paquet i afegint a l’aigua de la cocció sal al gust i la cúrcuma.
  6. A part, posem una paella a escalfar amb una mica d’oli i saltem en ella les panses i les ametlles. Quan l’arròs estigui llest, l’escorrem i afegim a la paella. Remenem per integrar. Així mateix, revisem la carn per retirar-la del foc quan estigui a punt.
  7. Ara només ens queda servir el pollastre tikka masala amb l’arròs i gaudir d’aquest plat tradicional de la cuina hindú.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Aikarai 100% Muscat de Giró Ribotun vi blanc sec estructurat i elegant, amb cos. Omple completament la boca amb una agradable textura. Equilibrat i llarg, amb un lleuger final amarescent. En el retrogust ens retrobem amb potents notes de flors blanques, préssec i cítrics.

aikarai-giro-ribot-vi

Recepta extreta de: https://www.recetasgratis.net/receta-de-pollo-tikka-masala-con-arroz-61067.html