recepta-gourmet-pollastre-cireres

Una fusió de sabors

 

Ingredients per a la recepta

 

Elaboració de la recepta

  1. Prepara al foc un almívar lleuger amb l’aigua i el sucre i, quan arrenqui el bull, incorpora les cireres (rentades i sense la cua) i cou durant 3 minuts. Seguidament, deixa que les cireres es refredin dins l’almívar i reserva’l.
  2. Fon la mel al vi.
  3. Unta les cuixes d’oli i condimenta’ls amb la sal, el pebre i la sajolida.
  4. Col·loca el pollastre en una safata de forn que prèviament hem pinzellat amb oli, afegeix dues cullerades de greix d’ànec i un got d’aigua.
  5. Introdueix el pollastre al forn a 190 º, tapat amb paper alumini.
  6. Deixa-ho cuinar durant 10 minuts.
  7. Treu-los del forn i ruixa’l amb vi amb la mel.
  8. Ho deixem que es vagi cuinant donant la volta.
  9. Quan estigui llest a falta de gratinar retirem la salsa, la colem i la fiquem a la nevera perquè es vagi refredant i poder treure el greix.
  10. Incorporem les cireres, tapem i deixem reposar fins al moment de menjar. Que ho posarem al forn a daurar.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi U d’Urpina de Vins Urpina, un vi negre que en boca la sensació de menjar fruita és acusada, rebent la complexitat que va de la fruita fresca fins a notes de cafè aromàtic i espècies.

u-urpina-ampans

Recepta extreta de: http://www.cocinayaficiones.com/pollo-con-cerezas-receta-paso-a-paso/