Unes postres que es desfan a la boca
Ingredients per a la recepta
- 1 l de llet fresca de Granja El Prat
- Oli d’oliva verge extra de Molí del Pau
- 130 g de sucre
- 50 g de maizena
- 1 cullerada de mantega
- 50 g de farina
- 1 branca de canyella
Per fer l’arrebossat
- Farina
- Ou
- Sucre panela
- Canyella en pols
Elaboració de la recepta
- Desfem la farina, la maizena i el sucre en un got amb una mica de llet, 250 g aproximadament.
- Bullim la resta de llet amb la branca de canyella. Quan arrenca el bull ho deixem infusionar uns 10 minuts. Tot seguit, retirem la canyella.
- Un cop s’hagi refredat, ho barregem, a poc a poc i ho tornem a coure fins que arrenqui el bull.
- Abans que es refredi, ho emplatem en una safata coberta amb paper film i untada amb mantega.
- Hi tirem la crema i deixem que qualli a la nevera dues hores
- Un cop ha quallat, tallem la llet a trossets.
- Agafem aquestes porcions i les arrebossem amb farina i després les passem per ou batut.
- Ho fregim amb oli d’oliva verge extra i ho deixem sobre paper absorbent.
- Finalment, ho arrebossem amb una barreja de sucre panela i canyella en pols i ho servim.
Maridatge
Podeu acompanyar aquestes postres amb un LICOR DE CASSIS DERA VAL de Licors Portet, un dels licor tradicionals de la Val d’Aran fruit de la relació d’aquesta vall pirinenca amb Occitània. Es tracta d’un licor de baixa graduació alcohòlica (16% vol.) elaborat a partir de les fruites del cassis o groselles negres (black currant).
Recepta extreta de: http://www.ccma.cat/tv3/cuines/recepta/llet-fregida/17176/#
Imatge extreta de: http://4.bp.blogspot.com/-0nlxaBQB7cY/UysCkMg1DmI/AAAAAAAAQ74/YmK-n9xDwmg/s1600/LECHE+FRITA.JPG