Una combinació de textures i sabors perfecta
Ingredients per a la recepta
Ingredients pel mil fulls de foie:
- Foie
- Codony Les Flors del Montseny de FRUIT-I-MED
- Avellanes o ametlles garapinyades
Ingredients pel pa de figues i avellanes:
També el podeu trobar ja elaborat per FRUIT-I-MED
- 350 grams de farina de força
- 150 grams de farina integral
- 30 grams de llevat fresc (jo he utilitzat només 25)
- 280 ml d’aigua
- 80 grams de figues seques tallades a daus (jo he posat 100 grams)
- 50 grams d’avellanes torrades, pelades i trencades (jo he posat 60 grams)
- 10 grams de sal
Ingredients per a la reducció de vi:
- 500 ml de vi negre
- 100 grams de glucosa (es pot substituir per sucre)
- ½ beina de vainilla
- ¼ d’anís estrellat
- 1 clau
- 1 c/c de pebre negre
- ¼ de branca de canyella
Elaboració de la recepta
Preparació del pa (panificadora):
- Posar en la cubeta els ingredients en el següent ordre: l’aigua, el llevat, les farines i la sal. Posar el programa d’amassar i llevar.
- Afegir les figues i avellanes a meitat del procés d’amassar. Retirar la massa quan finalitzi el procés d’amassar. Fer una bola amb la massa, posar en un recipient, tapar amb paper film i deixar tota la nit a la nevera.
- Treure la massa de la nevera i deixar 20 m a temperatura ambient. Formar 4 barres, fer uns talls i deixar llevar fins que doblin el volum.
- Pre escalfar el forn a 210º i posar un recipient apte al forn amb aigua i draps per generar vapor. Anar vigilant que no ens quedem sense aigua.
- Coure el pa a 180º durant 35/40 minuts. Retirar i deixar refredar al damunt d’una reixeta.
Preparació de la reducció de vi:
- Posem en un cassó a foc suau tots els ingredients i deixem reduir a la meitat. Colem i tornem a posar al foc fins aconseguir la textura. Ha de quedar com una salsa, després espesseix una mica. Reservem a la nevera fins el moment de servir. Es conserva dues setmanes a la nevera.
Preparació del mil fulls:
- Tallem el foie i el codony en peces de la mateixa mida i muntem el mill fulls.
- Piquem les avellanes/ametlles i l’arrebossem pels costats. Acompanyem d’unes llesques de pa, una mica de reducció de vi i variat d’enciams amanits.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Arnot Negre de Vins La Botera, un vi de color violeta, brillant i fluid en copa. Aromes dolces de fruita negra madura. Bona estructura i textura en boca. En boca notes persistents de fruites negres. Tanins madurs. Bon pas en boca i molt llaminer.
Recepta extreta de: http://lacuinadeleri.blogspot.com/2012/02/mil-fulls-de-foie-amb-codony-pa-de.html