recepta-gourmet-conill-guisat-al-brandi-amb-xiitake
Menjar bo i ben calent

 

Ingredients per a la recepta (2 persones)

  • 1/2 conill trossejat d’Euroconills
  • 1 pastanaga
  • 1 ceba
  • 100 g de xiitake
  • 1 tall de cansalada o cansalada
  • 3 grans d’all
  • 1 raig de conyac
  • 2 cullerades de pèsols
  • 1 patata gran
  • Farina
  • Aigua
  • Brou de carn o verdures per cobrir
  • Sal
  • Oli d’oliva verge extra
  • Pebre negre

 

Elaboració de la recepta

  1. En una cassola gran posem oli suficient per fregir el conill. Salpebrem els trossos de conill i els passem lleugerament per farina. Tirem a la cassola juntament amb els tres grans d’all sense pelar i daurem. Anem retirant el conill a un plat fins que tinguem totes les parts llistes.
  2. Retirem l’excés d’oli que podem aprofitar per a una altra recepta de carn. Trossegem les verdures. Afegim primer la ceba, després la pastanaga i quan la ceba estigui transparent tirem els xiitakes i la cansalada trossejades.
  3. Ofeguem uns minuts fins que la barreja agafi color i aboquem el conyac. Pugem una mica el foc perquè l’alcohol s’evapori, afegim el conill, cobrim amb aigua o brou i deixem coure a foc baix fins que el conill estigui tendre.
  4. Uns 10 minuts abans d’acabar la cocció afegim els pèsols i la patata trossejada en triangles, i fregida prèviament. Traiem els grans d’all, retirem la pell i si ho desitgem tirem la carn trossejada a la cassola, queda molt bo.
  5. Acabem la cocció perquè es barregin bé tots els sabors. Servim molt calent. Aquest guisat millora si ho servim al dia següent d’elaborar-lo, un cop ha reposat unes hores. En aquest cas no afegiríem la patata fins al dia que es vagi a consumir.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un L’Om Criança 2014 de la Cooperativa Agrícola Serra d’Almos, un vi de color robí, d’aroma intens, persistent, de pas llarg en boca marcat per notes de fruites negres i fruits secs,

vi-om-criança-serra-almos

Recepta extreta de: https://www.directoalpaladar.com/recetas-de-carnes-y-aves/receta-de-conejo-guisado-al-brandy-con-shiitake