Una amanida autòctona
Ingredients per a la recepta
- 1 enciam meravella
- 1 ceba
- 1 pebrot verd
- 1 tomàquet d’amanir
- 2 talls de bull blanc o botifarra blanca de Xarcuteria Pagès
- 2 talls de bull negre o botifarra negra de Xarcuteria Pagès
- 3 talls de catalana de Xarcuteria Pagès
- 1 tall de pernil dolç de Xarcuteria Pagès
- Oli d’oliva verge extra Montebrione de la Coop. Agrícola Montbrió del Camp
- Un raig de vinagre de vi
- Sal
Elaboració de la recepta
- Primer de tot, rentem bé l’enciam i els tomàquets.
- Després, tallarem els tomàquets a llesques gruixudes.
- Tallarem també la ceba, un pebrot verd i ho muntem tot en un plat, que quedi tot ben maco.
- Quan estigui tot col·locat, ho amanim amb oli Spelunca, vinagre i sal, al gust de cadascú.
- Per últim, posarem per sobre el bull blanc, el negre, la botifarra catalana i el pernil dolç de embotits.
- Si volem, podem posar unes olives negres o anxoves. Bon profit a tothom i salut!
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un vi rosat Colomina 2016 del Celler Mas Garcia Muret, un vi suau i fresc, amb una aroma afruitada i floral que el li dóna caràcter i un punt alegre, sense perdre la lleugeresa que el converteix en un rosat autèntic.