recepta-gourmet-amanida-catalana-vi

Una amanida autòctona

 

Ingredients per a la recepta

  • 1 enciam meravella
  • 1 ceba
  • 1 pebrot verd
  • 1 tomàquet d’amanir
  • 2 talls de bull blanc o botifarra blanca de Xarcuteria Pagès
  • 2 talls de bull negre o botifarra negra de Xarcuteria Pagès
  • 3 talls de catalana de Xarcuteria Pagès
  • 1 tall de pernil dolç de Xarcuteria Pagès
  • Oli d’oliva verge extra Montebrione de la Coop. Agrícola Montbrió del Camp
  • Un raig de vinagre de vi
  • Sal

 

Elaboració de la recepta

  1. Primer de tot, rentem bé l’enciam i els tomàquets.
  2. Després, tallarem els tomàquets a llesques gruixudes.
  3. Tallarem també la ceba, un pebrot verd i ho muntem tot en un plat, que quedi tot ben maco.
  4. Quan estigui tot col·locat, ho amanim amb oli Spelunca, vinagre i sal, al gust de cadascú.
  5. Per últim, posarem per sobre el bull blanc, el negre, la botifarra catalana i el pernil dolç de embotits.
  6. Si volem, podem posar unes olives negres o anxoves. Bon profit a tothom i salut!

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi rosat Colomina 2016 del Celler Mas Garcia Muret, un vi suau i fresc, amb una aroma afruitada i floral que el li dóna caràcter i un punt alegre, sense perdre la lleugeresa que el converteix en un rosat autèntic.

colomina-mas-garcia-muret-vi-rosat