Les postres de mató amb mel bio i nous és una de les més famoses de Barcelona. El mató és una tipologia de formatge baix en grassa elaborat amb llet de cabra o d’ovella. Si posa un rajolí de mel per sobre amb unes nous per acompanyar. El seu origen és medieval i de les Illes Balears que, amb els anys, s’ha popularitzat i consolidat com unes postres catalanes.
Mató amb mel bio i nous, unes postres típiques massa bones
La recepta combina amb qualsevol menú. La seva tradició i qualitat garanteix l’èxit d’un dinar familiar a casa amb un final brillant. Per això, us fem arribar una recepta de la Cuina de Sempre per a què descobriu que el secret és comprar producte de qualitat. La seva elaboració és fàcil i senzilla. La clau resideix en el producte de proximitat.
Ingredients per a la recepta
- Mató fresc de Làctics Ubach
- 4 cullerades de mel bio de Mel Muria
- Nous de Els Noguers
Elaboració del mató amb mel
- No entrarem en el debat de les marques. Jo us proposo la recepta de mel i mató i cadascú que triï quina mel i quin mató li agraden més.
- El mató el servirem tallat a llesques i en plats individuals. Compte amb manipular-lo massa que es trenca amb molta facilitat.
- Hi afegim la mel per sobre i unes nous per decorar.
- Bon profit!
Moscatell com a maridatge
Aquestes postres calen d’un bon aliat com a colofó de l’àpat. I soles no ho poden fer. Per això, la nostra recomanació és un vi moscatell. Podeu acompanyar amb Moscatell de l’Empordà Torre de Capmany del Celler Pere Guardiola, un vi delicadament perfumat, ric en aromes primaris que recorden els fruits cítrics amb lleugeres notes mentolades, que a la boca és moderadament dolç amb elegant suavitat.
Et recomanem:
Albergínies en tempura i mel