Una recepta vegana fàcil i molt nutritiva
Ingredients per a la recepta
- Espaguetis BIO d’Hort del Silenci
- Verdures al gust de Cal Valls (en aquest cas: tomàquet, albergínia, carbassó, xampinyons i espàrrecs)
- Oli d’oliva
- 2 grans d’all
- 1 bitxo sec
- Sal i pebre al gust
Opcions
- Podem afegir pebrot vermell o groc i pastanaga
- Alfàbrega fresca o ruca
- Formatge mozzarella, ricotta o parmesà
Elaboració de la recepta
- Posem a bullir la pasta com indica el fabricant, i preparem les verdures.
- Rentem l’albergínia i tallem a rodanxes d’1 cm aproximadament, posem sobre un plat i salpebrem, deixem reposar.
- Partim els tomàquets en trossos grans i rústics.
- Partim els carbassons a rodanxes i després en quatre.
- Rentem amb cura els xampinyons i tallem a rodanxes també i finalment, rentem els espàrrecs traient-los la part de baix que és molt fibrosa i tallem en 3 o 4 trossos.
- Escalfem la planxa a foc alt i amb un pinzell, passem una fina capa d’oli d’oliva. Acomodem les verdures i vigilem de prop doncs cadascuna necessita un temps diferent. Les albergínies i el tomàquet trigaran una mica més, mentre que els espàrrecs, carbassons i xampinyons, tot just hauran d’estar.
- Traiem la pasta i escorrem. En una paella gran, posem una mica d’oli d’oliva a escalfar juntament amb l’all i el bitxo, quan estigui calent afegim els espaguetis, assaonem amb sal i pebre i donem unes voltes.
- Muntem la pasta en un plat i per sobre acomodem les verdures. Al final podem decorar amb una mica de julivert picat o unes fulletes d’alfàbrega fresca.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb aigua 500 gotes de Sant Aniol, un envàs de 25cl, Sant Aniol recull tota la puresa i propietats de l’aigua volcànica en un elegant i estudiat disseny, aportant un toc de distinció al plaer de beure una aigua equilibrada i de sabor depurat.
Recepta extreta de: http://saboracielo.blogspot.com.es/2012/05/spaghetti-con-verduras-la-plancha.html