Una recepta atrevida i deliciosa
Ingredients per a la recepta (4 persones)
- 800 gr. de filet de porc de Carns Trias
- 1 porro
- de vi negre
- 100 cc. de brou
- 3 c / s de melmelada de nabius de Fruit-i-med
- Sal, pebre negre
- Oli d’oliva verge extra
Elaboració de la recepta
- Netejar la carn de greixos que pogués tenir i tallar en filets. Reservar.
- En una paella amb una mica d’oli posar la part blanca del porro picada, afegir una mica de sal i ofegar durant uns 8 minuts.
- Abocar el vi, al minut afegir el brou i deixar reduir 5 minuts.
- Afegir la melmelada, barrejar bé i si cal deixar reduir una mica més.
- Triturar la salsa.
- En una planxa calenta daurar la carn, salpebrar i servir acompanyada de la salsa.
- Afegir color amb una mica de julivert.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un vi negre Mimat de Giró Ribot, un vi de color cirera picota amb reflexes violacis d’alta intensitat. En copa mostra una bona densitat i una llàgrima abundant. Intens, molt expressiu, predominen les notes de fruits del bosc. En una segona capa apareixen notes balsàmiques de sotabosc, embolcallades per pinzellades de la criança en roure, que li confereixen complexitat. Entrada suau, omplint tot el seu pas per boca. Els tanins són madurs i mostren un caràcter sedós i envellutat. Al retrogust es produeix una explosió de fruites confitades. El final de boca és persistent amb una lleugera amargor que li confereix longitud.
Recepta extreta de: https://blogdecuina.blogspot.com.es/2013/12/solomillo-con-salsa-de-mermelada-de.html