El secret està en l´oli
Ingredients per a la recepta
- 4 llenguados
- farina
- oli d’oliva verge extra Mon Ermitage
- sal
VARIANTS:
– També es poden fer filets del llenguado i fregir-los o arrebossar-los
– Es pot tirar una salsa d’ametlles per sobre del llenguado
Elaboració de la recepta
- Renteu els llenguados, un per persona.
- Quan els compreu demaneu a la peixateria que us els netegin i li treguin la pell.
- Un cop rentats, assequeu-los bé, per les dues bandes.
- D’aquesta manera no se us enganxaran si els feu a la planxa i, en el cas d’avui, la farina agafarà millor.
- Poseu-hi sal.
- Jo utilitzo farina especial per fregir, la trobareu a tots els supermercats. Però ho podeu fer amb qualsevol tipus de farina.
- Arrebosseu bé el peix per totes bandes i retireu l’excés de farina.
- Poseu abundant oli a escalfar i quan sigui ben calent poseu-hi el peix.
- L’haureu de tenir un minut per cada banda, no li cal més. Que quedi torradet per fora i sucós per dins.
- Poseu-lo sobre un paper absorbent per retirar l’excés d’oli i seguiment al plat.
- Un raig d’oli d’oliva per sobre i a menjar.
- Bon profit!
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Mussons Blanc de Mussons Vins, un vi blanc que d’entrada és suau amb una evolució lleugerament àcida, ràpidament apareix l’untuositat i el cos degut a la seva graduació elevada, que fa que sigui un vi ple, estructurat i rodó.
Recepta extreta: http://www.lacuinadesempre.cat/2017/08/llenguado-fregit.html