recepta-gourmet-llenguado-fregit-oli-oliva

El secret està en l´oli

 

Ingredients per a la recepta

  • 4 llenguados
  • farina
  • oli d’oliva verge extra Mon Ermitage
  • sal

 

VARIANTS:

– També es poden fer filets del llenguado i fregir-los o arrebossar-los
– Es pot tirar una salsa d’ametlles per sobre del llenguado

 

Elaboració de la recepta

  1. Renteu els llenguados, un per persona.
  2. Quan els compreu demaneu a la peixateria que us els netegin i li treguin la pell.
  3. Un cop rentats, assequeu-los bé, per les dues bandes.
  4. D’aquesta manera no se us enganxaran si els feu a la planxa i, en el cas d’avui, la farina agafarà millor.
  5. Poseu-hi sal.
  6. Jo utilitzo farina especial per fregir, la trobareu a tots els supermercats. Però ho podeu fer amb qualsevol tipus de farina.
  7. Arrebosseu bé el peix per totes bandes i retireu l’excés de farina.
  8. Poseu abundant oli a escalfar i quan sigui ben calent poseu-hi el peix.
  9. L’haureu de tenir un minut per cada banda, no li cal més. Que quedi torradet per fora i sucós per dins.
  10. Poseu-lo sobre un paper absorbent per retirar l’excés d’oli i seguiment al plat.
  11. Un raig d’oli d’oliva per sobre i a menjar.
  12. Bon profit!

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Mussons Blanc de Mussons Vins, un vi blanc que d’entrada és suau amb una evolució lleugerament àcida, ràpidament apareix l’untuositat i el cos degut a la seva graduació elevada, que fa que sigui un vi ple, estructurat i rodó.

vi-mussons-blanc

Recepta extreta: http://www.lacuinadesempre.cat/2017/08/llenguado-fregit.html