Un aperitiu senzill i suculent
Ingredients per a la recepta
- 4 Filets de pollastre de Pollastre de l’era
- 12 tires de bacó
- 15 cl. de vi blanc
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre
- Julivert
Per la salsa:
- 20 cl. de nata líquida
- 150 gr. de formatge Gorgonzola
- 1 cullerada de farina de blat de moro
Elaboració de la recepta
- Escalfem el forn a 200 ºC, tallem els filets de pollastre en tires (d’uns 3 cm) i els salpebrem.
- Enrotllem les tires de bacó al volant de cada tira de pollastre i les fixem amb un pal de dents o fil de cuina, fent així uns “bastonets”.
- Daurem els bastons envoltats en bacó a una paella amb una mica d’oli i els col·loquem a una safata de forn. Afegim el vi blanc i fornegem entre 10 i 15 minuts.
- Per preparar la salsa, col·loquem la nata i el formatge a una cassola i escalfem a foc lent barrejant amb una espàtula. A part, dissolem la farina de blat de moro amb una mica d’aigua freda i l’incorporem a la salsa. Barregem i deixem a foc lent 2 minuts més.
- A l’hora de servir, tirem la salsa per damunt de la carn i afegim una mica de julivert fresc. Aquest plat el podem acompanyar amb unes patates fregides.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Avgvstvs Chardonnay d’Avgvstvs Forvm, un gran vi que ens aporta en boca i nas fruita tropical molt madura i tocs cítrics. La seva fermentació en bóta de Nevers li confereix notes lleugerament torrades, combinades màgicament amb els tocs làctics, atorgant a aquest vi una cremositat i volum inoblidables.
Recepta extreta de: https://www.rebanando.com/receta-64689-bastoncillos-de-pollo-con-bacon-y-salsa-gorgonzola.htm