Cruixents, lleugeres i saboroses
Ingredients per a la recepta
- 1 i 1/4 de tassa de farina fornera
- 2/4 de tassa de farina de força
- 2 branquetes de romaní
- 1 culleradeta de llevat Royal
- 3/4 de culleradeta de sal
- 1/2 tassa d’aigua
- 1/3 de tassa d’oli d’oliva verge Montebrione de la Coop. Agrícola Montbrió del Camp + una mica per pinzellar
- sal negra
- sal Maldon
Elaboració de la recepta
- Preescalfem el forn a 230ºC.
- Posem la farina en un bol.
- Afegim la sal.
- A continuació incorporem el llevat.
- Afegim l’oli.
- I per últim afegim l’aigua.
- Barregem bé tots els ingredients.
- Pastem 1 parell de minuts però sense passar-nos.
- Dividim la massa en 4 peces.
- Estirem les peces de massa molt fines.
- Pinzellem les peces lleugerament amb oli d’oliva.
- Afegim el romaní i pressionem una mica perquè s’adhereixi a la massa, empolvorem amb la sal negra i la sal maldon.
- Posem al forn fins que estiguin daurades, entre 8 i 10 minuts. Deixem refredar sobre una reixeta.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Autèntic Vermut Montebrione de la Cooperativa Agrícola Montbrió del Camp, un vermut que destaca per la seva dolçor, és franc i també disposa de cos i d’unes sensacions glicèriques que el fan llaminer.
Recepta extreta de: http://dulcegourmett.blogspot.com.es/2014/10/tortas-de-aceite-de-oliva-romero-y-sal.html