recepta-gourmet-llom-llet-ametlles

Una carn cremosa i deliciosa

 

Ingredients per a la recepta

  • 600 g de llom de Carns Trias
  • 200 g d’ametlles torrades
  • 30 cl de llet Mas Eusebi
  • oli d’oliva
  • pebre negre
  • sal

 

VARIANTS:

  • Podeu utilitzar llom de porc de dos colors i/o ibèric
  • La salsa ha de tenir una textura espessa i un color blanc
  • Podeu afegir una cullerada de farina a la llet per espessir encara més la salsa
  • Es pot fer amb el llom tallat molt molt prim, com un pernil dolç

 

Elaboració de la recepta

  1. Preparem els ingredients.
  2. El llom, si es de dos colors millor, és més tendre.
  3. El salem, l’empebrem i l’enfarinem per totes dues bandes.
  4. En una paella amb abundant oli roent fregirem els talls de llom. Que quedin una mica daurats per fora, sense passar-nos de cocció. Els anirem reservant en una cassola de terrissa o similar, per anar al forn. Els podeu apilar sense problemes.
  5. Ara traiem la pell a les ametlles torrades. Les piquem bé en un morter o amb una picadora elèctrica, com voleu. Les incorporem al llom, tot i que es poden barrejar directament amb la llet.
  6. Ara, hi aboquem la llet, que no cal que estigui calenta. Ho empebrem una mica, ho salem i ho posarem a coure uns 30 minuts al forn, a uns 190º graus. No cal remenar-ho, però de tant en tant, sacsegeu la cassola.
  7. Tasteu i rectifiqueu de sal si cal. Poc a poc anirà agafant textura. Si noteu que no espesa el suficient podeu incorporar una mica més de farina deixatada amb llet.
  8. Passats els 30 aproximadament, obtindreu una salseta espesa.
  9. I ja podeu servir, ben calent.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Joncària Merlot Reserva de Pere Guardiola Celler, un vi d’intens color granat amb lleugers reflexos caoba que en boca és ple, carnós, i complex. Tanins concentrats i agradables, ben integrats.

joncaria-merlot-pere-guardiola

Recepta extreta de: http://www.lacuinadesempre.cat/2013/11/llom-amb-llet.html