recepta-gourmet-gall-dindi-codonyat

Tot un espectacle de plat

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

 

Elaboració de la recepta

  1. Pelem els alls i els reservem. Tallem el filet de gall dindi en quatre trossos i els salpebrem. Escalfem una mica d’oli d’oliva en una cassola i sofregim els grans d’all juntament amb el gall dindi, a foc fort per segellar els seus sucs, amb volteig quan sigui necessari. Quan adquireixi un to daurat, retirem el gall dindi i el reservem. Rebutgem els alls.
  2. En el mateix oli, tirem la ceba, prèviament picada en brunoise (finament) i la tirem a foc suau durant 15 minuts. Si volem estalviar temps, podem tapar la cassola per generar vapor i que el procés sigui més ràpid. Afegim el codony i el trossegem amb una cullera de fusta, espàtula o similar. Quan el codony s’hagi fos, afegim el brou.
  3. Pugem la intensitat del foc i reduïm la salsa durant uns tres o quatre minuts. Llavors afegim el gall dindi que tenim reservat, juntament amb el suc que hagi deixat anar, i coem durant 10 minuts. Si ens agrada la salsa més espessa de com ens hagi quedat, retirem el gall dindi i deixem reduir la salsa fins a aconseguir el punt desitjat.
  4. Podem servir llescat o en un únic tros, sobre un llit de crema parmentier, regat amb la seva pròpia salsa i empolvorat d’ametlla laminada torrada i una mica de julivert.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb una Feral American Pale Ale de Cerveses Artesanes Bripau, una cervesa de color d’ambre daurat bastant translúcida i mig tèrbola. D’escuma fina i bastant persistent, de color lleugerament trencat i formant garlandes. En nas trobem primer els llúpols, i de fons els malts. Aromes de fruits cítrics, llimona i una mica de pinya. Notes florals. En boca l’amargor és agradable i lleugerament persistent, cos mig i carbonatació moderada. Tornem a trobar la pinya i els fruits cítrics, aportats per la varietat dels llúpols utilitzats. Perfil dolç agradable de forneria i massa de pa.

cervesa-feral-bripau

Recepta extreta de: https://www.directoalpaladar.com/recetas-de-carnes-y-aves/solomillo-de-pavo-al-membrillo-la-receta-que-todos-os-pediran