L’arròs caldós de rap i llagostins és un plat molt demandat en els restaurants de costa que sempre triomfa. Però, per fer-ho a casa, no sempre és tan fàcil. Aquí, et donem les premisses bàsiques i essencials per a aconseguir fer un arròs caldós de rap i llagostins per a llepar-se’n els dits.
Arròs amb tot el sabor del mar
Per això, us fem arribar la recepta de Recetas Marin on explica el secret per fer un arròs caldós de rap i llagostins amb èxit.
Ingredients per al plat
- 400 gr d’arròs bomba de Riet Vell
- 1 cua de rap mitjana Fruits de la Mar
- 12 llagostins Fruits de la Mar
- 3 cullerades de tomàquet fregit
- 1 ceba petita
- 1 pebrot morrón mitjà
- 3 grans d’all
- unes branquetes de julivert
- 1 fulla de llorer
- 1/2 got de vi blanc (si pot ser ribeiro)
- 3 cullerades d’oli d’oliva verge extra
- sal
- pebre negre mòlt
- 1 litre i mig de fumet de peix
Elaboració de l’arròs caldós de rap i llagostins
- En primer lloc pelem els llagostins i el rap. Eliminarem els excrements del llagostí i la famosa tel del rap.
- Amb els caps i closques dels llagostins i amb l’os de rap farem un fons (fumet) amb unes branquetes de julivert, una fulla de llorer, un tros de ceba i dos grans d’all. Deixeu-ho coure amb dos litres d’aigua i una mica de sal durant 20 minuts.
- Mentre cou ofeguem el pebrot i la resta de la ceba, tallats en glaçons, en una paella amb tres cullerades d’oli d’oliva verge extra i una mica de sal i pebre.
- Quan hagi cuit el fumet, el colem i el mantenim calent a foc mínim.
- Quan s’hagi escalfat la verdura, tirem el vi i deixem que s’evapori l’alcohol.
- Obrirem el pot o bric de tomàquet fregit i tirarem 3 cullerades plenes.
- Farem una picada d’un gra d’all i una branqueta de julivert i l’afegirem al sofregit.
- Quan hagi ofegat bé, afegim l’arròs i ofeguem.
- A continuació tirarem el brou calent. La quantitat és de tres mesures i mitja de fumet per cada una d’arròs.
- Quan hagin transcorregut 10 minuts tirarem el rap.
- I quan l’arròs estigui gairebé tendre, tirarem els llagostins. Deixarem un parell de minuts i apagarem. Deixem reposar 5 minuts abans de servir. Amb aquest repòs s’acabaran de fer els llagostins.
- A l’hora de servir podem afegir una mica de julivert picat (al vostre gust) Fantàstic !, i ben senzill.
- Bon profit!
El millor maridatge de l’arròs caldós de rap i llagostins és el vi blanc
Pel maridatge, un Mareas Macabeu DO Penedès de Barcelona Mediterranean wine.
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!