recepta-gourmet-arros-caldos-rap-llagostins

Arròs amb tot el sabor del mar

 

Ingredients per a la recepta

  • 400 gr d’arròs bomba de Riet Vell
  • 1 cua de rap mitjana
  • 12 llagostins
  • 3 cullerades de tomàquet fregit
  • 1 ceba petita
  • 1 pebrot morrón mitjà
  • 3 grans d’all
  • unes branquetes de julivert
  • 1 fulla de llorer
  • 1/2 got de vi blanc (si pot ser ribeiro)
  • 3 cullerades d’oli d’oliva verge extra
  • sal
  • pebre negre mòlt
  • 1 litre i mig de fumet de peix

 

Elaboració de la recepta

  1. En primer lloc pelem els llagostins i el rap. Eliminarem els excrements del llagostí i la famosa tel del rap.
  2. Amb els caps i closques dels llagostins i amb l’os de rap farem un fons (fumet) amb unes branquetes de julivert, una fulla de llorer, un tros de ceba i dos grans d’all. Deixeu-ho coure amb dos litres d’aigua i una mica de sal durant 20 minuts.
  3. Mentre cou ofeguem el pebrot i la resta de la ceba, tallats en glaçons, en una paella amb tres cullerades d’oli d’oliva verge extra i una mica de sal i pebre.
  4. Quan hagi cuit el fumet, el colem i el mantenim calent a foc mínim.
  5. Quan s’hagi escalfat la verdura, tirem el vi i deixem que s’evapori l’alcohol.
  6. Obrirem el pot o bric de tomàquet fregit i tirarem 3 cullerades plenes.
  7. Farem una picada d’un gra d’all i una branqueta de julivert i l’afegirem al sofregit.
  8. Quan hagi ofegat bé, afegim l’arròs i ofeguem.
  9. A continuació tirarem el brou calent. La quantitat és de tres mesures i mitja de fumet per cada una d’arròs.
  10. Quan hagin transcorregut 10 minuts tirarem el rap.
  11. I quan l’arròs estigui gairebé tendre, tirarem els llagostins. Deixarem un parell de minuts i apagarem. Deixem reposar 5 minuts abans de servir. Amb aquest repòs s’acabaran de fer els llagostins.
  12. A l’hora de servir podem afegir una mica de julivert picat (al vostre gust) Fantàstic !, i ben senzill.
  13. Bon profit!

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat un vi Blanc de Blancs del Mas Ferrer, un vi de varietats típiques de la DO Penedès, Macabeu i Xarel.lo; de color palla verdós, net i delicat en nas i amb aromes fruiters, equilibrat i fresc.

blanc-de-blancs-mas-ferrer

Recepta extreta de: https://lasrecetasdemartin.blogspot.com.es/2012/01/arroz-caldoso-de-rape-y-langostinos.html