Carn amb un toc dolç sorprenent
Ingredients de la recepta
- Filet de porc duroc de Porc Palou
- 1 got de vi negre
- 1 got de moscatell
- Mig pot de melmelada de fruites del bosc
- Mig got de vinagre
- 200 grams de maduixes
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre
Elaboració de la recepta:
- En primer lloc tallem el porc Duroc, el salpebrem al nostre gust i el coem amb oli d’oliva verge a una paella al foc i el reservem per més endavant.
- En una cassola a part, hi posem el got de moscatell i el vi negre, també el mig got de vinagre de Mòdena.
- Ho posem al foc i ho deixem reduir aproximadament a la meitat i llavors és el moment d’afegir la melmelada.
- Ho barregem poc a poc i ho deixem espessir fins que quedi una massa consistent en forma de salsa.
- En aquest moment és quan afegim els talls del porc, ho deixarem al foc durant uns minuts més, perquè aquest agafi tot el sabor i la essència de la salsa que hem elaborat.
- Finalment, tallem les maduixes a trossets després de rentar-les i ja tindrem el nostre plat enllestit i preparat per ser servit amb una mica de pa.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un vi negre Sot Lefriec de Vins Alemany i Corrió, un vi d’aroma potent, complex, torrat, espècies dolça, roure cremós, fruita madura i terrós. En boca és ric, potent i intens, tanins madurs i persistent.
Recepta extreta de http://www.topxefplanadevic.