recepta-gourmet-filet-porc-maduixes

 

Carn amb un toc dolç sorprenent

 

Ingredients de la recepta

  • Filet de porc duroc de Porc Palou
  • 1 got de vi negre
  • 1 got de moscatell
  • Mig pot de melmelada de fruites del bosc
  • Mig got de vinagre
  • 200 grams de maduixes
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre

 

Elaboració de la recepta:

  1. En primer lloc tallem el porc Duroc, el salpebrem al nostre gust i el coem amb oli d’oliva verge a una paella al foc i el reservem per més endavant.
  2. En una cassola a part, hi posem el got de moscatell i el vi negre, també el mig got de vinagre de Mòdena.
  3. Ho posem al foc i ho deixem reduir aproximadament a la meitat i llavors és el moment d’afegir la melmelada.
  4. Ho barregem poc a poc i ho deixem espessir fins que quedi una massa consistent en forma de salsa.
  5. En aquest moment és quan afegim els talls del porc, ho deixarem al foc durant uns minuts més, perquè aquest agafi tot el sabor i la essència de la salsa que hem elaborat.
  6. Finalment, tallem les maduixes a trossets després de rentar-les i ja tindrem el nostre plat enllestit i preparat per ser servit amb una mica de pa.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi negre Sot Lefriec de Vins Alemany i Corrió, un vi d’aroma potent, complex, torrat, espècies dolça, roure cremósfruita madura i terrós. En boca és ric, potent i intenstanins madurs i persistent.

Sot-Lefriec

Recepta extreta de http://www.topxefplanadevic.cat/recepta57.php