L’entrecot de vedella sempre és sinònim de bon menjar. T’atipa, té un gust exquisit i omple. Però fer-la bé requereix de seguir uns passos estrictament necessaris. En aquest cas, farem la carn amb salsa de foie gras. Per això, estigues atent a les següents directrius que et facilitem.

Entrecot de vedella gourmet

Per això, avui us presentem una recepta de l’ABC sobre el secret de l’entrecot amb salsa de foie gras.

Ingredients per a dues persones

  • 2 filets d’entrecot ha de ser de vedella de Ramaders de Muntanya del Berguedà
  • 200 gr. de foie gras
  • ½ got de vi negre
  • 200 ml. de nata
  • oli d’oliva
  • pebre i sal al gust

Elaboració de l’entrecot de vedella

  1. Primer de tot hem d’escalfar en una paella oli d’oliva i marcar els filets, a foc fort, per tots costats per evitar que se surtin els sucs.
  2. Abaixem el foc i deixem fins que es facin. Retirem del foc quan la carn arribi al punt desitjat. Reservem la carn i preparem la salsa.
  3. En la mateixa paella on hem fregit els filets, aboquem el vi i deixem reduir uns minuts. Afegim la nata i el foie gras. Remenem fins que es desfaci bé el foie gras i quedi una salsa homogènia.
  4. Servim els filets amb la salsa.

Maridatge per a la carn

No ens cansem de recomanar vins i caves per a acompanyar qualsevol plat. Però, és que, sense un bon maridatge, el plat, com que queda coix, no? Per això, és necessari, i més en la carn. En aquest cas, el vi negre és el més adequat. Així mateix, podeu acompanyar aquest plat amb un vi XYZ Tridimensional del Celler Aibar 1895, un vi elaborat principalment amb garnatxa negre. És un vi jove excel·lent de la DO Montsant. La nostra aposta no us deixarà indiferent.

entrecot-de-vedella