AIGUA DE COCO, MOLT MÉS QUE HIDRATACIÓ

Tots sabem la importància de mantenir el nostre organisme hidratat bevent un mínim de 1,5 a 2 litres d’aigua diaris, ja que més de la meitat del nostre pes és d’aigua. A l’estiu, doncs, és encara més important. L’aigua no és la única alternativa líquida per a complir aquesta meta diària, ja que també podem beure sucs naturals o aigua de coco, productes que ens aportaran hidratació i altres beneficis nutricionals.

 

L’aigua de coco és el líquid que s’extreu d’aquesta fruita tropical i que té un color casi transparent. És ideal per rehidratar-se, ja que és un producte refrescant que conté electròlits essencials (ajuda al funcionament cognitiu), cosa que la converteix en un dels productes més adequats per consumir després de fer alguna activitat física.

És una Font de cinc minerals importants: potassi (beneficiós per les funcions musculars i el bon funcionament del cor i el sistema cardiovascular en general), magnesi (fonamental per ossos, músculs i òrgans), calci (enforteix els ossos i les dents), sodi (essencial pel bon funcionament dels nervis i els músculs) i fòsfor (beneficiós pels ossos, les dents i les cèl·lules). L’aigua de coco conté citoquinines, unes hormones vegetals que es relacionen, segons diversos estudis científics, amb un efecte antivelliment de les cèl·lules humanes i antioxidant.

Aigua de coco

Aigua de coco

 

A banda d’això, l’aigua de coco també contribueix a una millor digestió, estimula el sistema immunològic, ajuda a combatre infeccions i enforteix les nostres defenses gràcies al seu contingut d’àcid làuric. També és beneficiós pel sistema cardiovascular, ja que ajuda a reduir els nivells de colesterol dolent i prevé la formació de coàguls de sang a les venes i artèries. Conté, a més, gran quantitat de vitamines del grup B i oligoelements, com el zinc, el seleni, el iode i el sofre.

 

Malgrat tot, és important recordar que l’aigua de coco no és un substitut de l’aigua normal, ja que és un element que s’ha d’incloure sempre en la nostra rutina quotidiana.