Empanades amb ingredients molt saludables
Si vols tastar les millors empanades veneçolanes, animat a tastar les empanades de Mango Con Sal.
Ingredients per a la recepta
- 3 tasses de farina 000 (o la que tu aconsegueixis) (360g)
- 2 tasses de farina integral (240g)
- 1 culleradeta de pols de coure (pols química)
- 1 culleradeta de sal
- ½ tassa d’oli (125cc)
- ½ tassa de llavors de sèsam
- 1 ou
- Aigua calenta quantitat necessària
Farciment
- 250g de llenties d’Hort del Silenci
- 1 tassa de nous (100g) de Els Noguers
- 1 patata mitjana, cuita i ratllada
- 1 pastanaga cuita i ratllada
- 1 pebrot vermell picat
- 1 ceba picada
- ¼ tassa de julivert picat
- 4 cullerades d’extracte de tomàquet
- 1 cullerada de ciboulette picat
- 2 cullerades de salsa de soja
- Pebre acabat de moldre
Elaboració de la recepta
- Massa. Posar en un bol la farina, la farina integral, la pols de coure, les llavors de sèsam i la sal.
- Barrejar ¾ tassa d’aigua calenta amb l’oli.
- Bolcar sobre les farines i barrejar.
- Si cal agregar-li una mica més d’aigua calenta per a formar una massa mal·leable.
- Farciment. Cuinar les llenties en abundant aigua, sense sal i amb dues fulles de llorer.
- Escórrer-les i trepitjar bé amb una forquilla.
- Agregar les nous ben picades.
- Incorporar la patata cuita i ratllada i la pastanaga.
- Ofegar la ceba i el pebrot en 3 cullerades d’oli.
- Afegir-lo a la preparació anterior i barrejar bé.
- Agregar-li el julivert picat, ciboulette picat i l’extracte de tomàquet.
- Condimentar amb salsa de soja i pebre acabat de moldre.
- Barrejar per integrar tots els ingredients i deixar a la nevera fins que la preparació es refredi bé.
- Armat de les empanades. Estirar la massa fins que estigui fina.
- Tallar cercles de la mida desitjada amb un tallant circular.
- Col·locar una mica del farcit en cada un i tancar formant l’empanada.
- Pintar amb ou batut i si es vol escampar-hi una mica de sucre.
- Cuinar en un forn preescalfat a 180º durant 15 o 20 minuts o fins que estiguin daurades.
- Retirar i servir.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Arnot Negre de Vins La Botera, un vi de color violeta, brillant i fluid en copa. Aromes dolces de fruita negra madura. Bona estructura i textura en boca. En boca notes persistents de fruites negres. Tanins madurs. Bon pas en boca i molt llaminer.
Recepta extreta de: https://www.solovegetales.com/empanadas-de-lentejas-y-nueces-2031/ Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!