recepta-gourmet-empanades-llenties-nous

Empanades amb ingredients molt saludables

 

Ingredients per a la recepta

  • 3 tasses de farina 000 (o la que tu aconsegueixis) (360g)
  • 2 tasses de farina integral (240g)
  • 1 culleradeta de pols de coure (pols química)
  • 1 culleradeta de sal
  • ½ tassa d’oli (125cc)
  • ½ tassa de llavors de sèsam
  • 1 ou
  • Aigua calenta quantitat necessària

 

Farciment

  • 250g de llenties d’Hort del Silenci
  • 1 tassa de nous (100g) de Els Noguers
  • 1 patata mitjana, cuita i ratllada
  • 1 pastanaga cuita i ratllada
  • 1 pebrot vermell picat
  • 1 ceba picada
  • ¼ tassa de julivert picat
  • 4 cullerades d’extracte de tomàquet
  • 1 cullerada de ciboulette picat
  • 2 cullerades de salsa de soja
  • Pebre acabat de moldre

 

Elaboració de la recepta

  1. Massa. Posar en un bol la farina, la farina integral, la pols de coure, les llavors de sèsam i la sal.
  2. Barrejar ¾ tassa d’aigua calenta amb l’oli.
  3. Bolcar sobre les farines i barrejar.
  4. Si cal agregar-li una mica més d’aigua calenta per a formar una massa mal·leable.
  5. Farciment. Cuinar les llenties en abundant aigua, sense sal i amb dues fulles de llorer.
  6. Escórrer-les i trepitjar bé amb una forquilla.
  7. Agregar les nous ben picades.
  8. Incorporar la patata cuita i ratllada i la pastanaga.
  9. Ofegar la ceba i el pebrot en 3 cullerades d’oli.
  10. Afegir-lo a la preparació anterior i barrejar bé.
  11. Agregar-li el julivert picat, ciboulette picat i l’extracte de tomàquet.
  12. Condimentar amb salsa de soja i pebre acabat de moldre.
  13. Barrejar per integrar tots els ingredients i deixar a la nevera fins que la preparació es refredi bé.
  14. Armat de les empanades. Estirar la massa fins que estigui fina.
  15. Tallar cercles de la mida desitjada amb un tallant circular.
  16. Col·locar una mica del farcit en cada un i tancar formant l’empanada.
  17. Pintar amb ou batut i si es vol escampar-hi una mica de sucre.
  18. Cuinar en un forn preescalfat a 180º durant 15 o 20 minuts o fins que estiguin daurades.
  19. Retirar i servir.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Arnot Negre de Vins La Botera, un vi de color violeta, brillant i fluid en copa. Aromes dolces de fruita negra madura. Bona estructura i textura en boca. En boca notes persistents de fruites negres. Tanins madurs. Bon pas en boca i molt llaminer.

arnot-negre-vins-botera

Recepta extreta de: https://www.solovegetales.com/empanadas-de-lentejas-y-nueces-2031/