Pollastre al chilindrón amb verdures, pernil i oli d’oliva
Textura, color i sabor
Ingredients per a la recepta
- 1 pollastre sencer
- 50 grams de pernil serrà
- Oli d’oliva verge extra de GASTRONOMIC ASDEC: 5 DE TROS
- 2 pebrots vermells
- 1 ceba mitjana
- 2 grans d’all grans
- 4 tomàquets grans i madurs
- 1 copeta de vi blanc per cuinar
- Sal
- Pebre
Elaboració de la recepta
- Daurem el pollastre
- Netegem bé el pollastre i li traiem la pell. Salpebrem les peces de pollastre i les posem a daurar en una paella amb força oli d’oliva sense que es cuinin del tot.
- Preparem les verdures
- Piquem els pebrots i la ceba en tires, el tomàquet en cubs petits i les dents d’all en làmines.
- Després, en una cassola mitjana, posem un altre raig d’oli d’oliva i comencem a ofegar els alls i la ceba a foc mitjà. Un cop daurada la ceba, posem els pebrots i finalment el tomàquet.
- Remenem i afegim sal al gust.
- Posem el pernil
- Afegim el pernil i remenem.
- Fem la salsa
- Primerament posem la copeta de vi blanc i remenem bé perquè s’evapori l’alcohol.
- Deixem que es cuini aquesta salsa un parell de minuts més i posem les peces de pollastre cuinades prèviament.
- Remenem bé tot, afegim ½ got d’aigua i deixem cuinar a foc suau per 20 minuts amb la cassola tapada.
- Revisem de tant en tant que no es vagi a assecar la salsa i que no s’enganxi al fons.
- Provem també que estigui bé de sal.
- Quan hagin transcorregut els 20 minuts, deixem cuinar uns 5 minuts més sense la tapa i amb el foc a mitja potència. Amb això la salsa minvarà una mica i hem de vigilar que no s’assequi.
- Apaguem el foc i deixem reposar 5 minuts abans de servir.
- Acompanyament final
- Us recomanem acompanyar amb arròs, que queda genial amb la salsa. També podem acompanyar amb pa. Al vostre gust!
Maridatge
Podem acompanyar aquest plat amb un Pas Curtei, un vi de terrer voluptuós, sòlid i potent amb un any de criança però jove d’esperit.
Recepta extreta de: https://www.comedera.com/receta-pollo-al-chilindron-facil/
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!