Pollastre al chilindrón amb verdures, pernil i oli d’oliva
Textura, color i sabor
Ingredients per a la recepta
- 1 pollastre sencer Indaber (Indústria Avícola del Berguedà)
- 50 grams de pernil serrà PERNILS LA CAVA
- Oli d’oliva verge extra Molí del Pau
- 2 pebrots vermells
- 1 ceba mitjana
- 2 grans d’all grans
- 4 tomàquets grans i madurs
- 1 copeta de vi blanc per cuinar
- Sal
- Pebre
Elaboració de la recepta
- Daurem el pollastre
- Netegem bé el pollastre i li traiem la pell. Salpebrem les peces de pollastre i les posem a daurar en una paella amb força oli d’oliva sense que es cuinin del tot.
- Preparem les verdures
- Piquem els pebrots i la ceba en tires, el tomàquet en cubs petits i les dents d’all en làmines.
- Després, en una cassola mitjana, posem un altre raig d’oli d’oliva i comencem a ofegar els alls i la ceba a foc mitjà. Un cop daurada la ceba, posem els pebrots i finalment el tomàquet.
- Remenem i afegim sal al gust.
- Posem el pernil
- Afegim el pernil i remenem.
- Fem la salsa
- Primerament posem la copeta de vi blanc i remenem bé perquè s’evapori l’alcohol.
- Deixem que es cuini aquesta salsa un parell de minuts més i posem les peces de pollastre cuinades prèviament.
- Remenem bé tot, afegim ½ got d’aigua i deixem cuinar a foc suau per 20 minuts amb la cassola tapada.
- Revisem de tant en tant que no es vagi a assecar la salsa i que no s’enganxi al fons.
- Provem també que estigui bé de sal.
- Quan hagin transcorregut els 20 minuts, deixem cuinar uns 5 minuts més sense la tapa i amb el foc a mitja potència. Amb això la salsa minvarà una mica i hem de vigilar que no s’assequi.
- Apaguem el foc i deixem reposar 5 minuts abans de servir.
- Acompanyament final
- Us recomanem acompanyar amb arròs, que queda genial amb la salsa. També podem acompanyar amb pa. Al vostre gust!
Maridatge
Podem acompanyar aquest plat amb un Pas Curtei d’Alemany i Corrió, un vi de terrer voluptuós, sòlid i potent amb un any de criança però jove d’esperit.
Vi Pas Curtei d’Alemany i Corrió
Recepta extreta de: https://www.comedera.com/receta-pollo-al-chilindron-facil/
