Pollastre chilindrón

Pollastre al chilindrón amb verdures, pernil i oli d’oliva

Textura, color i sabor

 

Ingredients per a la recepta

  • 1 pollastre sencer
  • 50 grams de pernil serrà
  • Oli d’oliva verge extra Molí del Pau
  • 2 pebrots vermells
  • 1 ceba mitjana
  • 2 grans d’all grans
  • 4 tomàquets grans i madurs
  • 1 copeta de vi blanc per cuinar
  • Sal
  • Pebre

 

Elaboració de la recepta

  1. Daurem el pollastre
    • Netegem bé el pollastre i li traiem la pell. Salpebrem les peces de pollastre i les posem a daurar en una paella amb força oli d’oliva sense que es cuinin del tot.
  2. Preparem les verdures
    • Piquem els pebrots i la ceba en tires, el tomàquet en cubs petits i les dents d’all en làmines.
    • Després, en una cassola mitjana, posem un altre raig d’oli d’oliva i comencem a ofegar els alls i la ceba a foc mitjà. Un cop daurada la ceba, posem els pebrots i finalment el tomàquet.
    • Remenem i afegim sal al gust.
  3. Posem el pernil
    • Afegim el pernil i remenem.
  4. Fem la salsa
    • Primerament posem la copeta de vi blanc i remenem bé perquè s’evapori l’alcohol.
    • Deixem que es cuini aquesta salsa un parell de minuts més i posem les peces de pollastre cuinades prèviament.
    • Remenem bé tot, afegim ½ got d’aigua i deixem cuinar a foc suau per 20 minuts amb la cassola tapada.
    • Revisem de tant en tant que no es vagi a assecar la salsa i que no s’enganxi al fons.
    • Provem també que estigui bé de sal.
    • Quan hagin transcorregut els 20 minuts, deixem cuinar uns 5 minuts més sense la tapa i amb el foc a mitja potència. Amb això la salsa minvarà una mica i hem de vigilar que no s’assequi.
    • Apaguem el foc i deixem reposar 5 minuts abans de servir.
  5. Acompanyament final
    • Us recomanem acompanyar amb arròs, que queda genial amb la salsa. També podem acompanyar amb pa. Al vostre gust!

Maridatge

Podem acompanyar aquest plat amb un Pas Curtei d’Alemany i Corrió, un vi de terrer voluptuós, sòlid i potent amb un any de criança però jove d’esperit.

Vi Pas Curtei

Vi Pas Curtei d’Alemany i Corrió

Recepta extreta de: https://www.comedera.com/receta-pollo-al-chilindron-facil/