recepta-gourmet-conill-rostit-picada-menta-mel

Una explosió de sabors de la terra

 

Ingredients per a la recepta

  • 2 cuixes de conill d’Euroconills
  • 1 cullerada de mel de Mas Buret
  • 4 tomàquets branca
  • 2 grans d’all
  • 1 got de sidra
  • oli d’oliva
  • sal
  • 4-6 fulles de menta
  • orenga
  • flors d’all per decorar

 

Elaboració de la recepta

  1. Preescalfa el forn a 180 º C.
  2. Pela, trosseja i maca els alls en un morter. Pica 4-5 fulles de menta i introdueix en el morter. Segueix aixafant, aboca un rajolí de sidra i barreja bé. Reserva.
  3. Assaona les cuixes de conill, aboca una mica de mel a sobre de cada un i estén-la. Col·loca el conill en una font apta per al forn, unta amb la picada i aboca una goteta d’oli voltant.
  4. Renta els tomàquets i talla’ls els extrems superior i inferior. Assaona’ls, posa’ls en una font apta per al forn, rega’ls amb un rajolí d’oli i empolvora’ls amb un polsim d’orenga.
  5. S’enforna a 180 º C, el conill durant 20 minuts i els tomàquets durant 10 minuts.
  6. Mulla el conill amb la sidra de tant en tant.
  7. Serveix el conill en un plat pla amb el suquet que ha deixat anar. Acompanya amb el tomàquet rostit. Decora amb una fulla de menta i amb flors d’all.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb una cervesa Rusca de Cerveses Arteanes Bripau, una cervesa artesana de color daurat fosc amb un toc vermellós, lleugerament tèrbola. Amb espuma de color blanc lleugerament trencat, i bombolla fina. Olors de resines, eucaliptus i herba fresca, degut al dry hopping amb llúpol columbus. També és evident l’olor a mel i pa. Cos mig i efervescència fina. Equilibri entre la dolçor de la mel i els malts, i l’amargor del llúpol. Gustos a pa, cereals i un toc evident de mel cap al final.

bripau-rusca-cervesa

Recepta extreta de: https://www.hogarmania.com/cocina/recetas/carnes/200811/conejo-asado-majado-menta-miel-773.html