recepta-gourmet-patates-costelles-bolets

No us oblideu del pa!

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 400gr de costella de porc trossejades de Porc de Palou
  • 200 g de bolets de Cap d’Urdet
  • 3 patates grans
  • Una ceba gran
  • 1/2 pebrot vermell
  • 1 tomàquet madur
  • 1 culleradeta de pebre vermell dolç
  • una bitxo
  • Una cabeça d’all
  • 300ml de brou de pollastre
  • Oli d’oliva
  • sal

 

Elaboració de la recepta

  1. Comencem posant en una olla un parell de cullerades d’oli i escalfem. Mentrestant, piquem ben fina la ceba i el pebrot vermell.
  2. Quan l’oli estigui calent daurem les costelles. Un cop les tinguem ben daurades per tots els costats les retirem. En aquest mateix oli sofregim els bolets nets, secs i trossejats durant un parell de minuts. Els retirem també.
  3. Abaixem el foc, tirem la ceba i el pebrot juntament amb l’all sencer i el bitxo fins que les verdures estiguin toves. Afegim el tomàquet ratllat i sofregim uns 5 minuts més.
  4. Ara afegim el pebre vermell al sofregit, remenem i de seguida, abans que se’ns cremi, aboquem el brou de pollastre.
  5. Quan comenci a bullir afegim de nou les costelles. Les deixem coure a foc suau uns 35-40 minuts fins que estiguin tendres.
  6. Afegim els bolets i les patates que haurem pelat prèviament. Deixem coure durant 10 minuts més i servim. Si ens agrada la salsa més espessa només hem de xafar un parell de trossets de patata i tornar-los a afegir a l’olla, el midó farà que la salsa agafi més cos.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Cava Brut Reserva Rosat de Caves El Mas Ferrer, un cava de color gerd brillant amb un aroma afruitat intens amb fina crema i matisos de criança. Fresc i suau en boca amb notes de gerds, nabius i flors, i amb bombolla molt fina i molt ben integrada.

mas-ferrer-rosat-brut-reserva

Recepta extreta de: http://www.cuuking.com/2016/03/patatas-guisadas-costillas-setas.html