recepta-gourmet-arros-cigrons-menta

Menjareu saludable i a cullerades

 

Ingredients per a la recepta

  • 200 grams d’arròs d’Ebrecultius
  • 100 grams de cigrons d’Ebrecultius
  • 1 ceba
  • 4 alls
  • Safrà en branca
  • 3 Tomàquets ben vermells
  • Brou de verdures
  • Menta picada
  • Sal i pebre

 

Elaboració de la recepta

  1. Deixem el dia anterior els cigrons en aigua durant tota la nit.
  2. Coem els cigrons en aigua amb sal durant uns 40 minuts (jo he fet servir l’olla ràpida).
  3. Tallem la ceba molt fina i sofregim en oli d’oliva fins que s’enrosseixi. Afegim els tomàquets i all en làmines i deixem que es sofregeixi molt bé.
  4. Incorporem l’arròs i cigrons i ofeguem una mica. Anem afegint el brou, juntament amb el safrà picat en un morter amb una mica de brou calent, la menta, sal i pebre i deixem que es vagi fent.
  5. El plat ha de quedar cremós i no caldós.
  6. Podem servir amb una mica de julivert.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Vilaclosa Blanc de Vins La Botera, un vi de color groc pàl·lid amb reflexos grisos, molt brillant. En nas presenta aromes varietals molt fins i delicats però profunds com són els d’aranja, albercoc, flors blanques i ametlla tendra. Mostra un bon equilibri i molta frescor en nas. En boca és de llarg recorregut, molt franc i evocador amb un entramat de fruita blanca i cítrics molt rodó, carnós i molt fresc. És molt net, amb presència d’herbes locals i una acidesa de luxe. Final de boca profund i amb molt bona persistència.

vila-closa-blanc-vins-la-botera

Recepta extreta de: https://www.mundorecetas.com/recetas-pc/receta18679-Arroz-con-Garbanzos-y-Hierbabuena.html