Benvinguts/des gourmets, avui presentem els calamars amb cigrons i patata.
Mar i terra es combinen per fer-nos gaudir
Ingredients per a la recepta
- 2 pots de cigrons cuits Mar-tret
- 500 g de patates tallades a daus
- 300 g d’anelles de calamar
- 1 pebrot vermell
- 1 cabeça d’alls
- 1 pot de sofregit casolà Mar-tret
- 1 got de vi blanc
- 1 fulla de llorer
- Brou de peix
- Oli d’oliva
- Sal i pebre
Elaboració de la recepta
- Poseu les anelles de calamar en una cassola amb oli calent.
- Un cop enrossides, afegiu-hi 4 ó 5 grans d’all, el pebrot vermell i el llorer . Finalment salpebreu al gust .
- Quan els grans d’all estiguin daurats, afegiu-hi el sofregit i el vi i deixeu-ho reduir. Poseu-hi el brou de peix i, quan comenci a bullir, afegiu-hi les patates.
- Deixeu coure fins que les patates estiguin al punt i després retireu els grans d’all i afegiu-hi els cigrons. Remeneu-ho i deixeu-ho coure un parell de minuts més.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Erumir Blanc de Can Bonastre, un vi blanc ideal per a plats com el d’avui i aperitius, amb un final lleugerament amarg, que allarga el seu record de préssec i pell de llima.
Recepta extreta de: https://mar-tret.com/ca/receptes-facils-calamars-amb-cigrons-i-patata/
Imatge extreta de: https://i.ytimg.com/vi/v7uYlp0jDwM/maxresdefault.jpg
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!