recepta-gourmet-calamars-cigrons-patata

Mar i terra es combinen per fer-nos gaudir

 

Ingredients per a la recepta

  • 2 pots de cigrons cuits Mar-tret
  • 500 g de patates tallades a daus
  • 300 g d’anelles de calamar
  • 1 pebrot vermell
  • 1 cabeça d’alls
  • 1 pot de sofregit casolà Mar-tret
  • 1 got de vi blanc
  • 1 fulla de llorer
  • Brou de peix
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre

 

Elaboració de la recepta

  1. Poseu les anelles de calamar en una cassola amb oli calent.
  2. Un cop enrossides, afegiu-hi 4 ó 5 grans d’all, el pebrot vermell i el llorer . Finalment salpebreu al gust .
  3. Quan els grans d’all estiguin daurats, afegiu-hi el sofregit i el vi i deixeu-ho reduir. Poseu-hi el brou de peix i, quan comenci a bullir, afegiu-hi les patates.
  4. Deixeu coure fins que les patates estiguin al punt i després retireu els grans d’all i afegiu-hi els cigrons. Remeneu-ho i deixeu-ho coure un parell de minuts més.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Erumir Blanc de Can Bonastre, un vi blanc ideal per a plats com el d’avui i aperitius, amb un final lleugerament amarg, que allarga el seu record de préssec i pell de llima.

erumir-blanc-can-bonastre-vi

Recepta extreta de: https://mar-tret.com/ca/receptes-facils-calamars-amb-cigrons-i-patata/

Imatge extreta de: https://i.ytimg.com/vi/v7uYlp0jDwM/maxresdefault.jpg