Un plat de luxe amb estrella
Ingredients per a la recepta
PER AL TARTAR:
- 400 gm de llom de tonyina vermella
- 1 ceba
- 60 gm de tomàquet a daus
- c / s d’oli d’oliva verge extra empeltre
- sal i pebre
- cibulet picat
PER A LA CREMA DE IOGURT I COGOMBRE:
- 1 iogurt grec
- 50 gm de cogombre
PER A L’OLI D’ALFÀBREGA:
- 10 gm d’alfàbrega
- 1 dl d’oli empeltre Az-Azeytun
PER AL GELAT D’OLIVA EMPELTRE:
- 1 ou de gallina de corral
- 1 dl d’oli d’empeltre Az-Azeytun
- sal
- paté d’olives negres empeltres Az-Azeytun
Per acompanyar pa d’oli empeltre.
Elaboració de la recepta
- ELABORACIÓ DEL TARTAR: Tallar la tonyina a daus, afegir la ceba tendra picada, el tomàquet, el cibulet, la sal, el pebre i l’oli d’oliva empeltre …
- ELABORACIÓ DE LA CREMA DE IOGURT: Batre el iogurt i afegir-hi el suc del cogombre, reservar.
- ELABORACIÓ DE L’OLI D’ALFÀBREGA: Escaldar les fulles d’alfàbrega, refredar i triturar amb l’oli, colar i reservar.
- ELABORACIÓ DEL GELAT D’OLIVA EMPELTRE: Muntar l’oli amb l’ou com una maionesa, arreglar de sal, congelar i passar per paco jet.
- MUNTATGE: Posar el tàrtar en un timbal i després treure, la crema de iogurt la posarem amb un biberó i posarem en un plat un botó de crema, i sobre aquest el liquat de alfàbrega i pebre mòlt, passar la maionesa congelada per una paco jet perquè es faci de textura de gelat, farem una quenelle que la posarem sobre el tàrtar i sobre aques
- t pasta d’oliva empeltre, guarnir en un plat de fusta d’olivera el pa d’oliva empeltre.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un cava Serra d’or Pinot Noir 2012 de Cava Rosell Gallart, un cava reserva monovarietal, lleuger, de color daurat pàlid amb un discret toc de color, el boquet és molt fresc, amb una acidesa intensa molt agradable, és un Reserva amb boquet intens que sorprendrà.
Recepta extreta de: http://www.rtve.es/television/20170521/tartar-atun-rojo-helado-aceituna-empeltre/1553761.shtml