recepta-gourmet-bacalla-samfaina

Tan senzilla i exquisida que us sorprendrà

 

Ingredients per a la recepta

Podeu comprar la samfaina ja elaborada i ecològica de Capell

  • 8 lloms de bacallà al punt de sal (o bé 6 trossos de bacallà dessalat) de Pairó Fish
  • 1 pot de tomàquet triturat per fregir (750ml)
  • 1 carbassó
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 1 cullerada sopera de sucre
  • Farina per arrebossar
  • Un manat de julivert fresc
  • Sal (al gust)
  • Oli d’oliva verge extra

 

Elaboració de la recepta

  1. Preparem el tomàquet fregit. En un pot posem mitja ceba, 1 gra d’all, 650 ml de tomàquet triturat, sal i una cullerada de sucre. Ho deixem a foc mitjà durant 40 o 45 minuts o fins que la ceba estigui tendra. El traiem i retirem l’all. Passem el tomàquet i la ceba per la batedora fins a aconseguir que s’integrin bé i que no quedin restes de ceba. Reservem.
  2. Preparem la samfaina. Rentem i piquem la ceba i els pebrots. Piquem també el carbassó sense pelar-lo.
  3. En una cassola àmplia i no molt profunda posem un raig generós d’oli d’oliva i incorporem les verdures. Les deixem que es vagin fent a foc mitjà. Remenant perquè no s’agafin.
  4. Quan les verdures hagin reduït i vagin fregint, afegim el tomàquet i ho deixem que es cuini tot junt durant 3 o 4 minuts a foc mitjà.
  5. Enfarinem el bacallà i el fregim en abundant oli d’oliva verge extra fins que estigui daurat pels dos costats. Podem preparar-tal com us comento a la recepta, o bé cuinar-directament uns minuts a la salsa, amb el que ja s’estalvien unes quantes calories, això ja queda al vostre gust. Però en aquesta segona opció aneu amb compte que no se’ns desfaci.
  6. Un cop llest podeu servir-lo amb la samfaina com a guarnició, o deixar que el bacallà es cuini 3 minuts juntament amb la samfaina. Jo he optat per la segona opció, perquè volia que la samfaina es barregés bé amb i bacallà.
  7. Servim calent.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Juna 2016 del Celler Mas Garcia Muret, un vi blanc de color molt clar, un groc molt suau. Aromes en nas son florals i apareixen de forma progressiva permeten gaudir-los in crecendo. En boca, una primera acidesa suau seca pròpia de la Garnatxa Blanca deixa pas al aroma floral en paladar del Chardonnay finalitzant amb sabor fruital dolç molt agradable del Sauvignon Blanc.

juna-mas-garcia-muret-vi-blanc

Recepta extreta de: https://www.recetasderechupete.com/bacalao-con-pisto-de-verduras/12634/
Imatge extreta de: https://okdiario.com/img/vida-sana/2015/11/bacalao.jpg