recepta-gourmet-bastonets-albergínia-mel

Un entrant impressionant

 

Ingredients per a la recepta

  • 2 albergínies mitjanes
  • Farina per a tempura
  • Aigua
  • Sal
  • Oli d’oliva
  • Mel de Muntanya Alemany 1879

 

Elaboració de la recepta

  1. En primer lloc, pelarem les albergínies i les tallarem. Farem rodanxes i aquestes les tallarem per fer bastonets. Les afegirem sal i les deixarem en repòs durant mitja hora. D’aquesta manera farem que perdin l’amargor, aquest pas és important perquè ens quedin ben saboroses.
  2. Mentrestant, prepararem la tempura seguint les instruccions del fabricant, en el meu cas, afegir aigua freda a la meitat del paquet de farina, fins aconseguir una massa espessa.
  3. Posarem un pot amb abundant oli al foc. Jo, normalment, el que faig és usar un pot petit, prou perquè càpiguen els bastonets, d’aquesta manera amb menys quantitat d’oli fregirem millor els bastonets.
  4. Passem els bastonets per la tempura i els fiquem en l’oli calent. Deixarem que es daurin lleugerament, els anirem traient i posant sobre un paper de cuina per absorbir l’excés d’oli.
  5. Els servim immediatament, amb una mica de mel per sobre. És important fer-los al moment perquè no s’estovi l’arrebossat.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb una cervesa Escórpora de Popaire cervesa elaborada amb diferents varietats de malta d’ordi caramel·litzada, que li aporten un color coure molt atractiu. Es caracteritza per una aroma suau i pel regust lleugerament dolç i molt poc amargant que deixa a causa de la poca presència de llúpol.

escorpora_cervesa_popaire

Recepta extreta de: https://disfrutandodelacocina.com/2015/11/palitos-berenjena-miel.html