recepta-gourmet-arros-conill

Recepta fàcil per llepar-se´n els dits

 

Ingredients per a la recepta

  • 1 conill trossejat d’Euroconills
  • 400 g d’arròs ecològic de Riet Vell
  • 3 tomàquets madurs
  • 1 ceba
  • 1 gra d’all
  • 1 litre d’aigua
  • llard
  • oli d’oliva
  • sal

 

Per a la picada

  • uns brins de safrà
  • julivert fresc
  • 1 gra d’all

 

Variants

  • Podeu posar herbes aromàtiques (romaní, farigola, timó, sajolida, etc…)
  • Podeu triturar el sofregit abans d’incorporar el conill i l’arròs
  • Es pot afegir una cullerada de pebre vermell dolç
  • Podeu tirar un rajolí de vi al sofregit
  • Es pot fer amb conill de bosc, que s’haurà de coure molta més estona.
  • S’hi poden afegir cargols

 

Elaboració de la recepta

  1. Preparem tots els ingredients.
  2. Renteu bé el conill i deixeu-lo escórrer.
  3. Ratlleu els tomàquets madurs. Si no són gaire grans poseu-ne quatre. A mi m’agrada posar una cullerada de pebre vermell, però la podeu obviar.
  4. Piquem l’all i la ceba.
  5. Posem a escalfar una paella fonda, hi tirem un bon tros de llard i una mica d’oli d’oliva….
  6. Saleu el conill i empebreu-lo. Ara, l’heu de daurar… i compte, que esquitxa i us podeu cremar. Feu-lo bé per totes dues bandes. El conill ha d’estar gairebé fet, ja que després només el guisarem 15-20 minuts més amb l’arròs. Reserveu-lo.
  7. En el mateix oli… farem el sofregit. Primer hi posem la ceba. Ara, a foc ben lent, deixeu que la ceba caramel·litzi… durant uns 20 minuts. Mentrestant, podeu aprofitar per anar fent la picada, amb un gra d’all, el safrà i el julivert… A mi m’agrada posar una mica de sal i unes gotes d’oli… per fer-ho córrer millor.
  8. Un cop la ceba tingui aquest color tan fosc… feu espai per incorporar l’all. Deixeu-lo que es torri una mica. En aquest moment també he afegit una branqueta de farigola, per aromatitzar el sofregit. Més endavant la traurem, just abans de posar l’arròs. Ho barregem tot, que agafi el mateix coloret.
  9. Ara incorporem el tomàquet, una mica de sal (i sucre si voleu) i ho deixem reduir uns 10 minutets… Fins que no quedi res de líquid… que es comenci a enganxar i tot el tomàquet: ben concentrat.
  10. En aquest punt, incorporem el conill i ho remenem bé…
  11. Ara, haurem de posar l’arròs. Normalment, uns 80-100gr per persona… o una tassa. Tot de cop. Remeneu-lo i deixeu-lo torrar uns 2 o 3 tres minuts… sense parar de remenar, que no es cremi.
  12. En aquest punt, ja podem incorporar l’aigua bullent. Salem i ho deixem coure fins que estigui gairebé cuit l’arròs, uns 18 minuts.
  13. Als 10 minutets… incorporem la picadeta ben barrejada, es pot deixatar amb una mica de suquet i que faci xup-xup…
  14. Quan l’arròs estigui al dente… ja podeu aturar el foc. Tapeu-lo una mica i deixeu-lo reposar 5 minutets més. Tasteu-lo, hauria d’estar al punt de cocció.
  15. Ja podem emplatar. Arròs amb conill… fàcil i bo!

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Josep Foraster Blanc Selecció del Celler Mas Foraster, un vi blanc de color blanc palla amb tons daurats, amb aroma a fruita madura i tropical. En boca és untuós, equilibrat, mineral; amb una acidesa sorprenent que ens allarga molt el vi i amb un post gust amb notes molt refrescants.

josep-foraster-blanc

Recepta extreta de: http://www.lacuinadesempre.cat/2013/07/arros-de-conill.html