recepta-gourmet-truita-tonyina

Un genial esmorzar de forquilla

Un dels plats d’esmorzar que trobareu a la carta del Restaurant Can Tomàs.

 

Ingredients per a la recepta

  • 2 ous
  • 100 g de tonyina en oli
  • oli d’oliva
  • sal

 

VARIANTS:

  • Amb el mateix procediment es fa la truita de formatge, de pernil, etc.
  • Es recomana acompanyar la truita de pa amb tomàquet.

 

Elaboració per a la recepta

  1. Preparem els dos ingredients. La tonyina l’heu d’escórrer d’oli.
  2. Primer de tot, trenquem els ous en un plat fons.
  3. Saleu-los una mica.
  4. Ara, heu de batre els ous amb intensitat. Es tracta d’oxigenar-los i fer que muntin una mica.
  5. Ara, incorporeu-hi la tonyina esmicolada. Barregeu-ho bé i reserveu-ho. Poseu a escalfar una paella antiadherent.
  6. Mentre s’escalfa la paella, tallarem unes llesques de pa. Un bon tomàquet i un bon oli d’oliva verge extra, que no faltin.
  7. Quan la paella comenci a fumejar, hi tirarem un raig d’oli d’oliva i abocarem els ous i la tonyina. Procureu estendre-la bé.
  8. Quan la part interior estigui quallada, comenceu a plegar els costats.
  9. A poc a poc, amb l’ajuda d’una forquilla o d’una espàtula, plegueu la truita sobre sí mateixa.
  10. Doneu-li la volta amb un moviment ràpid i decidit. I deixeu-la uns instants fins que s’acabi de fer. La podeu deixar més o menys crua de dins, segons us agradi.
  11. Serviu-la immediatament.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Pinot Noir de Can Bonastre, un vi negre de color granat amb rivets ataronjats, net i brillant. En nas és intens, amb aromes florals de violetes, envoltat per un fons d’espècies dolces, com clau i pebre rosa, i sotabosc, que es fonen amb les delicades i subtils notes de roure. I en boca és d’entrada fresca i suau. El seu taní consistent i ben integrat, ens fa gaudir d’un suau i agradable pas en boca, que s’allarga gràcies a una fresca acidesa final.

pinot-noir-can-bonastre

Recepta extreta de: http://www.lacuinadesempre.cat/2015/06/truita-de-tonyina.html