Cruixent i cremós

 

Ingredients per a la recepta

Per a les verdures:

  • Albergínia
  • Mini carbassó
  • Mini nap
  • Fulles de bleda vermella
  • Pastanaga baby
  • Espàrrecs verds
  • Mini remolatxa
  • Mini fonoll
  • Sisho morat
  • Full de mostassa
  • Escalunya

 

Per a la crema de formatge de la Garrotxa:

  • 60 g de formatge Garrotxa de cabra ecològic de Mas el Garet
  • 2,5 dl de crema de llet
  • Sal

 

Per a la pasta de fregit:

  • 150 g de farina fluixa
  • 250 g d’aigua
  • Sucre
  • 15 g de llevat
  • Sal

 

Altres:

  • Llonganissa Salgot de Vic

 

Elaboració de la recepta

  1. Tallar la llonganissa a daus regulars de 0,8 cm x 0,8 cm
  2. Ratlleu el formatge amb el ratllador microplane.
  3. Portar la nata a ebullició. Bolcar la nata sobre el formatge ratllat i posar al robot. Processar fins a la dissolució, colar pel colador fi tres vegades. Ha de servir-tèbia
  4. Posar el llevat, farina, sal i aigua en un bol. Barrejar. L’aigua ha d’estar a 28 / 30ºC.
  5. Deixar reposar fins que fermenti a la cambra i deixar aquí, ha d’estar sempre a la cambra
  6. Netejar i preparar les verdures amb el tall que desitgem.
  7. Salar les verdures i fulles tendres. Passar les verdures per la massa de fregit.
  8. Fregir les verdures en oli a 190ºC. Assecar en un plat amb paper secant per treure l’excés de greix
  9. Escalfar la crema de formatge, colar i col·locar al fons del plat, els daus de llonganissa i sobre les verdures i acabar amb cerfull fresc i sal Maldon.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un Vila·Closa Rubor del Celler La Botera, un vi amb atractiu color cirera amb rivets violacis, viu, net i brillant. Aroma de fruita vermella dolça com la síndria combinada amb aromes florals. Entrada fresca en boca. Un vi ben equilibrat amb la seva untuositat. Ens invita a prendre’n una altra copa.

Recepta extreta de: https://www.afuegolento.com/receta/verduras-hojas-tiernas-fritura-crema-queso-la-garrotxa–entrantes-ensaladas-templadas-fritos-rebozados/15994/