Cruixent i cremós
Ingredients per a la recepta
Per a les verdures:
- Albergínia
- Mini carbassó
- Mini nap
- Fulles de bleda vermella
- Pastanaga baby
- Espàrrecs verds
- Mini remolatxa
- Mini fonoll
- Sisho morat
- Full de mostassa
- Escalunya
Per a la crema de formatge de la Garrotxa:
- 60 g de formatge Garrotxa de cabra ecològic de Mas el Garet
- 2,5 dl de crema de llet
- Sal
Per a la pasta de fregit:
- 150 g de farina fluixa
- 250 g d’aigua
- Sucre
- 15 g de llevat
- Sal
Altres:
- Llonganissa Salgot de Vic
Elaboració de la recepta
- Tallar la llonganissa a daus regulars de 0,8 cm x 0,8 cm
- Ratlleu el formatge amb el ratllador microplane.
- Portar la nata a ebullició. Bolcar la nata sobre el formatge ratllat i posar al robot. Processar fins a la dissolució, colar pel colador fi tres vegades. Ha de servir-tèbia
- Posar el llevat, farina, sal i aigua en un bol. Barrejar. L’aigua ha d’estar a 28 / 30ºC.
- Deixar reposar fins que fermenti a la cambra i deixar aquí, ha d’estar sempre a la cambra
- Netejar i preparar les verdures amb el tall que desitgem.
- Salar les verdures i fulles tendres. Passar les verdures per la massa de fregit.
- Fregir les verdures en oli a 190ºC. Assecar en un plat amb paper secant per treure l’excés de greix
- Escalfar la crema de formatge, colar i col·locar al fons del plat, els daus de llonganissa i sobre les verdures i acabar amb cerfull fresc i sal Maldon.
Maridatge
Podeu acompanyar amb un Vila·Closa Rubor del Celler La Botera, un vi amb atractiu color cirera amb rivets violacis, viu, net i brillant. Aroma de fruita vermella dolça com la síndria combinada amb aromes florals. Entrada fresca en boca. Un vi ben equilibrat amb la seva untuositat. Ens invita a prendre’n una altra copa.
Recepta extreta de: https://www.afuegolento.com/receta/verduras-hojas-tiernas-fritura-crema-queso-la-garrotxa–entrantes-ensaladas-templadas-fritos-rebozados/15994/