LA RUTA DE L’OLI I L’AIGUA A BARCELONA

Avui, 10 de juliol es presenta a Barcelona La Ruta de l’Oli i de l’Aigua. Aquesta és una iniciativa que s’ha posat en marxa des dels municipis de Les Borges Blanques i Vila-sanai i té l’objectiu de desenvolupar un producte turístic (adreçat al turisme familiar) que potenciï els actius paisatgístics, patrimonials i culturals de la zona.

 

L’acte tindrà lloc al Palau Robert de Barcelona (Passeig de Gràcia, 107) i començarà a les 11h.  A més, estarà presidit pel Director General de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Octavi Bono, i l’apadrinament dels germans Torres, del restaurant Cocina Hermanos Torres, que han tingut un paper fonamental en la carta d’olis que s’ha dissenyat en paral·lel a la ruta.

Palau Robert, Barcelona

Palau Robert, Barcelona

Es pretén promocionar les dues poblacions de marcats trets diferencials dins la Plana de Lleida. Ho farà donant a conèixer la Ruta de l’Oli, puntal de l’economia borgenca, i la Ruta de l’aigua, principal actiu de Vila-sana amb l’Estany d’Ivars.

Segons ha explicat el gerent d’Urbanisme de les Borges Blanques, Albert Quintillà, actualment, la capital de les Garrigues disposa d’un patrimoni arquitectònic, històric i cultural molt ric, però alhora molt desconegut i que cal donar a conèixer; unes necessitats de promoció que també comparteix la població de Vila-sana, al Pla d’Urgell.

 

 

Durant l’acte, els assistents podran gaudir d’una degustació de productes típics dels dos municipis involucrats en la ruta, entre els quals no faltarà l’oli dels 5 productors que conformen la carta.

A més, podran visitar el Centre Històric de les Borges, passejar pel Terrall, visitar l’Espai Macià i Cal Gineret i, fins i tot, conèixer com és una cabana de volta, a més a més d’assaborir la gastronomia pròpia de les Garrigues i comprar oli d’oliva verge extra. A continuació, la ruta continuarà amb la visita a Cal Sinen, el Centre d’Interpretació de l’Estany, i una caminada per l’entorn d’aquest l’espai natural de gran valor.