Un sabor potent

 

Ingredients per a la recepta (10 o més persones)

  • 16 medallons de galtes de vedella de Can Mabres
  • 1 quilo de tomàquets
  • 1 quilo de ceba
  • 300g de porro
  • 600g de pastanagues
  • 2 caps d’alls
  • 1 quilo i 300g de poma golden d’Horta de Barbens
  • Romaní i farigola
  • Sal
  • Pebre negra
  • 3 fulles de llorer
  • 2 canyella en branca
  • Poc de vi ranci
  • Poc d’anis
  • Un bon raig de ratafia Raiers de Licors Portet

 

Elaboració de la recepta

  1. Netegem una mica les galtes i les tallem de 3 a 4 parts segons la mida de la mateixa.
  2. Salpebrem i marquem a la cassola i retirem.
  3. Sofregim la ceba i la pastanaga trossejades, afegim el porro i tirem tot junt. Posarem les pomes tallades a quarts i tornarem a ofegar-ho tot. Després li posarem el vi ranci abundant. Deixarem que redueixi una mica i afegirem el tomàquet tallat, les branques de canyella i les herbes dalt esmentades. Cobrim amb aigua i un rajolí petit d’anís, salpebrem tot i a coure.
  4. Després d’unes 3 hores de cocció la salsa estarà bastant reduïda i la carn tendra, sempre punxa amb un pal perquè estigui ben tendra per dins.
  5. Retirarem els medallons de carn i passarem pel xinès la salsa reduint-la amb molta força amb un cullerot, volem treure el major suc d’aquesta salsa
  6. Reduirem el líquid resultant amb un bon raig de ratafia i afegirem els medallons deixant coure uns 10 minuts tot junt.
  7. Aquesta recepta és ideal perquè sigui a acompanyada per arròs blanc, patates o puré.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un XYZ t (quarta dimensió) del Celler Aibar, un vi de color vermell mate picota molt intens. Aroma intens a melmelades de mora. Discretament làctic. Entrada en boca molt dolça. Moderadament astringent. Posteriorment s’allarga, en memòria de les melmelades. Considerablement glicèric.

Recepta extreta de: https://www.recetizate.com/receta/2873/Galtas+de+ternera+con+manzana+y+ratafia/