Un sabor potent
Ingredients per a la recepta (10 o més persones)
- 16 medallons de galtes de vedella de Can Mabres
- 1 quilo de tomàquets
- 1 quilo de ceba
- 300g de porro
- 600g de pastanagues
- 2 caps d’alls
- 1 quilo i 300g de poma golden d’Horta de Barbens
- Romaní i farigola
- Sal
- Pebre negra
- 3 fulles de llorer
- 2 canyella en branca
- Poc de vi ranci
- Poc d’anis
- Un bon raig de ratafia Raiers de Licors Portet
Elaboració de la recepta
- Netegem una mica les galtes i les tallem de 3 a 4 parts segons la mida de la mateixa.
- Salpebrem i marquem a la cassola i retirem.
- Sofregim la ceba i la pastanaga trossejades, afegim el porro i tirem tot junt. Posarem les pomes tallades a quarts i tornarem a ofegar-ho tot. Després li posarem el vi ranci abundant. Deixarem que redueixi una mica i afegirem el tomàquet tallat, les branques de canyella i les herbes dalt esmentades. Cobrim amb aigua i un rajolí petit d’anís, salpebrem tot i a coure.
- Després d’unes 3 hores de cocció la salsa estarà bastant reduïda i la carn tendra, sempre punxa amb un pal perquè estigui ben tendra per dins.
- Retirarem els medallons de carn i passarem pel xinès la salsa reduint-la amb molta força amb un cullerot, volem treure el major suc d’aquesta salsa
- Reduirem el líquid resultant amb un bon raig de ratafia i afegirem els medallons deixant coure uns 10 minuts tot junt.
- Aquesta recepta és ideal perquè sigui a acompanyada per arròs blanc, patates o puré.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un XYZ t (quarta dimensió) del Celler Aibar, un vi de color vermell mate picota molt intens. Aroma intens a melmelades de mora. Discretament làctic. Entrada en boca molt dolça. Moderadament astringent. Posteriorment s’allarga, en memòria de les melmelades. Considerablement glicèric.
Recepta extreta de: https://www.recetizate.com/receta/2873/Galtas+de+ternera+con+manzana+y+ratafia/