Farcellets de pollastre amb salsa de codonyat

Farcellets de pollastre amb salsa de codonyat

Un sabor que us sorprendrà

Avui farem uns fantàstics farcellets de pollastre amb salsa de codonyat! Un plat amb un sabor que segur que us sorprèn i que hem escollit maridar amb un cava Brut Nature Elaboració Artesana Reserva de Cava Jaume Giró i Giró! Bon profit!

 

Ingredients per a la recepta

Per als paquetets:

  • 8 filets de pit de pollastre molt fins
  • 100 gr. de carn picada
  • 100 gr. de salsitxes fresques  
  • 8 dàtils sense os
  • 1 ou     
  • 1 grapadet de pinyons     
  • Pa ratllat    
  • Farina  
  • Oli d’oliva i sal

 

Per a la salsa:

  • 2 cullerades de codonyat
  • 80 gr. de pinyons
  • 60 ml. de brandi    
  • 1 cullerada de salsa de soja     
  • 500 ml. de brou de pollastre   
  • 1 nou de mantega     
  • 1 culleradeta de Maizena

 

Elaboració de la recepta

  1. Mesclem els ingredients per fer el farcit
    • Traiem el farcit de les salsitxes fresques i ho barregem amb la carn picada, l’ou, els pinyons, pa ratllat, els dàtils picats i sal. Movem bé perquè tots els ingredients es barregin i reservem una hora a la nevera.
  2. Fem els farcellets
    • Estenem els filets de pit de pollastre.
    • Posem una mica del preparat de carn.
    • Tanquem formant paquetets i posem un escuradents per subjectar.
  3. Daurem els farcellets
    • Passem per farina i fregim en abundant oli d’oliva fins que es daurin una mica. Traiem a un plat amb paper absorbent i reservem.
  4. Fem la salsa
    • Per preparar la salsa el primer és torrar els pinyons en una paella sense gens de greix. Reservem.
    • En una cassola posem el codony juntament amb els pinyons i el brandi i deixem coure fins que s’hagi evaporat l’alcohol. Afegim la salsa de soja i la Maizena dissolta en el brou de pollastre. Finalment tirem la mantega i movem fins que la salsa espesseixi i adquireixi una textura cremosa i brillant.
  5. Cuinem els farcellets
    • Hi tirem els paquetets que teníem reservats i deixem coure tot junt uns 15 minuts.
  6. Servim
    • Servim acompanyats d’una mica d’arròs basmati i ruixem amb la salsa de codonyat.

 

Maridatge

Podem acompanyar aquest plat amb un cava Brut Nature Elaboració Artesana Reserva de Cava Jaume Giró i Giró. Amb bon despreniment de finíssimes bombolles, és molt pàl·lid deixant un groc amb notes verdoses. En nas és molt floral i afruitat: notes de poma, préssec, fruites tropicals, pinya i cítrics amb una nota de plàtan. En boca és molt sec i fresc, cremós i amb cos, amb certa acidesa que li aporta vivacitat i frescor. La criança com a Reserva afegeix unes sensacions finals que persisteixen en el temps.

Cava Elaboració Artesana Jaume Giró i Giró

Cava Elaboració Artesana Jaume Giró i Giró

Recepta extreta de: http://www.pormisperolas.com/recetas/paquetitos-de-pollo-en-salsa-de-membrillo/