El llegat Adrià s’hereda. Albert Adrià Acosta esdevé un dels cuiners amb més prestigi dels darrers temps. Nascut a l’Hospitalet de Llobregat el 1969 també domina la pastisseria, és empresari català i germà del prestigiós i mediàtic cuiner Ferran Adrià. Però, qui és Albert Adrià?
Quan es parla que, a vegades, el talent s’hereda, és perquè molts cops succeix així. Tal i com els va passar als germans Adrià, els seus pares, Ginés i Josefa, els van inculcar l’interès per la cuina. Tanmateix, va ser el seu germà Ferran qui el va introduir a la passió per la gastronomia.
Qui és Albert Adrià?
El 1985 va començar a treballar el Bulli però sempre tenia un cert interès per la reposteria. Per tant, va completar els seus estudis en pastisseries de la ciutat i va estar al costat de grans reposters com Antoni Escribà i Francisco Torreblanca.
A finals del 1998 inicia els treballs de taller de creativitat, a la seu del Bullicatering. El Bullitaller constava d’una taula, uns quants llibres i dues cadires, una per ell i una altra per l’Oriol Castro, del qual va esdevenir director fins al 2008 i porta les postres del Bulli.
Al Març de 2006, Albert esdevé empresari amb el seu primer establiment i obre Inopia Classic Bar a Barcelona, un bar on es servien tapes tradicionals posades al dia. Molts denominen Inopia com el primer “gastrobar” de l’Estat.
El juliol del 2010 deixa el bar Inopia i se centra amb el nou projecte de Tickets, conjunt amb el seu germà Ferran i els germans Iglesias. El 2011, mentre feia realitat aquest projecte, obria al mateix temps el 41º, situat a l’Avinguda del Paral·lel. Primer funcionaria com a cocteleria i després va esdevenir un restaurant de setze places amb servei únic i un menú degustació de snacks amb còctels.
El Setembre del 2013 arriba el quart concepte de l’Albert, Bodega 1900, una vermuteria en què l’aperitiu és l’eix d’una carta per menjar assentat a taula o a la barra, i que es troba just al davant de Tickets. I al 2014 obre un doble restaurant, el Niño viejo, que és una taqueria mexicana i el Hoja Santa, un gastronòmic mexicà a l’Avinguda Mistral.
Amb el projecte de l’Enigma, un espai de 24 comensals, inaugurat el 2016, que és l’evolució del 41º, tanca el cicle de restaurants a la zona del Paral·lel, anomenat elBarri.
El Febrer de 2015, Albert i el seu germà Ferran s’alien amb Le Cirque du Soleil pel projecte Heart, un multi espai localitzat a Eivissa que unifica art, gastronomia i música.
Entre els premis més coneguts, Adrià va rebre el reconeixement com una de les 13 persones més influents del món per la revista TIME a 2013. També té nombroses estrelles Michelin: el restaurant Tickets, el 41º, Pakta, Hoja Santa i Enigma, però el 41º el va perdre al tancar el local.
A més a més, el 2015 va rebre el guardó al millor xef pastisser per la revista The Restaurant Magazine. Per tant, Albert esdevé dins l’avantguarda culinària més prestigiada del panorama actual.