Espatlla de xai rostida a la mel

Espatlla de xai rostida a la mel

Xai amb un toc dolç irresistible

Avui farem espatlla de xai de Can Mabres rostida a la mel de Mel del Padrí! Un platàs que maridarem un Tarambana Negre de Cava Jaume Giró i Giró! Bon profit!

 

Ingredients per a la recepta

  • 1 espatlla de xai de Can Mabres
  • 1 cullerada sopera plena de mel de r
  • 3 o 4 grans d’all
  • Julivert
  • 1 got de vi blanc
  • 1 got d’aigua sense omplir-lo de el tot
  • Pebre
  • Sal
  • Herbes provençals
  • 1/2 copa de conyac
  • Patates petites

 

Elaboració de la recepta

  1. Fem uns cops a l’espatlla, així és millor partir-la.
  2. La posem en una safata de forn i la salpebrem, piquem els alls i el julivert i ho barregem amb el vi, tirem sobre l’espatlla amb l’aigua, un bon raig d’oli d’oliva i empolvorem amb les herbes provençals.
  3. Rentem bé les patates, les partim per la meitat i les posem al voltant de la carn, amb una mica d’oli, sal i pebre, a mitja cocció també donem la volta a les patates.
  4. Introduïm al forn preescalfat a 200 º una hora més o menys donant-li la volta de tant en tant i regant amb el seu suc.
  5. Passat el temps, barregem la mel amb el brandi i ho tirem per sobre de l’espatlla. Deixem uns 15 minuts més, fins que estigui ben daurada.

 

Maridatge

Podem acompanyar amb un Tarambana Negre de Cava Jaume Giró i Giró, un vi de color vermell molt fosc, quasi negre, en nas és espectacular. Sobresurten les notes de fruits negres com les cireres i prunes. En boca és fi suau i fresc, mantenint una certa tanicitat que el fa persistent.

Vi Tarambana Negre de Cava Jaume Giró i Giró

Vi Tarambana Negre de Cava Jaume Giró i Giró

Font: Mis Cosillas de Cocina