Espatlla de xai rostida a la mel
Xai amb un toc dolç irresistible
Avui farem espatlla de xai rostida a la mel! Un platàs que maridarem un Tarambana Negre de Cava Jaume Giró i Giró! Bon profit!
Ingredients per a la recepta
- 1 espatlla de xai de
- 1 cullerada sopera plena de mel de
- 3 o 4 grans d’all
- Julivert
- 1 got de vi blanc
- 1 got d’aigua sense omplir-lo de el tot
- Pebre
- Sal
- Herbes provençals
- 1/2 copa de conyac
- Patates petites
Elaboració de la recepta
- Fem uns cops a l’espatlla, així és millor partir-la.
- La posem en una safata de forn i la salpebrem, piquem els alls i el julivert i ho barregem amb el vi, tirem sobre l’espatlla amb l’aigua, un bon raig d’oli d’oliva i empolvorem amb les herbes provençals.
- Rentem bé les patates, les partim per la meitat i les posem al voltant de la carn, amb una mica d’oli, sal i pebre, a mitja cocció també donem la volta a les patates.
- Introduïm al forn preescalfat a 200 º una hora més o menys donant-li la volta de tant en tant i regant amb el seu suc.
- Passat el temps, barregem la mel amb el brandi i ho tirem per sobre de l’espatlla. Deixem uns 15 minuts més, fins que estigui ben daurada.
Maridatge
Podem acompanyar amb un Tarambana Negre de Cava Jaume Giró i Giró, un vi de color vermell molt fosc, quasi negre, en nas és espectacular. Sobresurten les notes de fruits negres com les cireres i prunes. En boca és fi suau i fresc, mantenint una certa tanicitat que el fa persistent.
Vi Tarambana Negre de Cava Jaume Giró i Giró
Font: Mis Cosillas de Cocina