Al centre de Barcelona i en plena Rambles es troba un dels espais més popular i concorreguts d’Europa, el Mercat de la Boqueria. És un emblema de la ciutat que tant turistes com barcelonins hi entren a diari.

La Boqueria va obrir portes l’any 1.840

Era un mercat a l’aire lliure i des de llavors la seva historia ha estat lligada a la de la ciutat.

L’origen d’aquest de la Boqueria és un  mercat ambulant a l’aire lliure. Comença al segle XII on hi anaven els pagesos a vendre la seva fruita i verdura. En els mesos de desembre, als seus voltants s’hi venien porcs i carn de cabrit.

Tot i que la historia de la Boqueria s’inicia abans de l’any 1.550 és en el 1.840 quan es col·loca la primera pedra de l’actual mercat. Anecdòticament, es va realitzar un antic ritual enterrant monedes d’or perquè el mercat nades amb abundància.

Va ser dissenyat per Josep Mas i Vila. Per primera vegada era una mercat estable i cobert, situat fora de la muralla i en conseqüència no s’havien de pagar els impostos intramuros. No solament abastia d’aliments a la ciutat, sinó que també se venien rellotges, espardenyes, estampetes de Sants, teles, etc. A més si improvisaven espectacles de música, saltinbanquis i teatre.

Ara ja en fa 180 anys d’aquesta primera pedra i des de llavors, la Boqueria ha viscut moments molt crítics on ha perillat la seva supervivència. En  diferents ocasions , la pressió popular ha obligat a les institucions públiques a conservar el mercat i al 1.908 hi va explotar una bomba i es va haver de reconstruir algunes de les parades.

 

Passejar pels més 2.500 metres quadrats que té de superfície és fer un recorregut per la gastronomia de tot el món, des de la catalana fins l’asiàtica.

Cada passadís és com un calidoscopi de productes, com un mosaic pels sentits. En les 300 parades podem trobar deliciosos productes, des de fruita i verdura recent tallada passant pels millors peixos i mariscos, les carns més suculentes mentre gaudim de l’experiència que ens envolta.